El lector escriu

Especificacions del suro

Qualitats i calibres: tot el suro en panna, prèviament sotmès a la cocció, net de rebuig, això és, des de la qualitat més bona a la més flaca, serveix per a la fabricació de taps, ja que les qualitats a què els taps són demanats abracen totes les qualitats del suro, amb excepció del suro rebuig. El mateix pot dir-se en referència al calibrat gruix del suro en panna. Les mides, en aquest cas diàmetres, dels taps atenyen una escala molt ampla, i és possible afirmar que tots els calibres des del suro prim fins al suro gruixut, poden ésser i són emprats.

Pel que acabem d'exposar, es comprèn que el procés del suro en panna es fa d'acord amb les ulteriors necessitats d'aquesta branca de la indústria, la manufactura de taps. Com que la fabricació de taps és la part més coneguda de la indústria surera, farem unes descripcions bàsiques, deixant de banda les múltiples especialitats, així com també algunes operacions que podríem anomenar complementàries. Aquestes operacions les limitem a les següents:
1) Cocció i repòs del suro.
2) Llescar les pannes en tires. 3) Barrinar les tires en taps.
4) Esmerilar els caps dels taps per igualar amb total exactitud la mida.
5) Triar per qualitats.
6) Rentar i blanquejar els taps. 7) Marcar amb tinta o foc.
8) Suavitzar els taps (antigament parafinar).
9) Envasar els taps en bosses de 1.000 taps tancades al buit (antigament s'embalaven en sacs de 10.000-20.000 taps).
10) Col·locar les bosses en capses de cartró a punt de ser enviades als seus destinataris.

Sant Feliu de Guíxols
(Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]