Celebracions
L’Associació dels Gourmets de Tarragona al restaurant Rincón de Diego
10-03-2014
- Tarragona
- Francisco Torralba Lopez
Els Gourmets de Tarragona van celebrar la seva trobada de març al restaurant de la nostra altra estrella Michelin tarragonina: el restaurant Rincón de Diego .
Va obrir l’acte la convidada d’honor, Sra. Mercè Dalmau , alcaldessa de Cambrils, que va centrar les seves paraules en les singularitats gastronòmiques de la localitat, transmetent la crida que des de la seva àrea de Promoció econòmica fan envers les diferents jornades i trobades que es resumeixen en un calendari de la bona cuina que va lliurar com a obsequi.
En agraïment, i per a una ocasió tan especial , se li va fer entrega d’un quadre del soci gourmet, i artista, Pere Joan Salas representant el Balcó del Mediterrani en un “tocar ferro a tots els nostres propòsits” com va assenyalar l’autor.
A continuació, el famós chef Diego i el seu equip ,tenint al capdavant com a maître la seva pròpia senyora, van delectar els assistents amb un menú degustació que va fer les delícies de tothom. Aperitius sorprenents en sabor i presentació. Una amanida tèbia de llagostins i hortalisses en un casament únic entre hort i mar. Un cuscús amb gambes de Tarragona i salsa curry, barreja de costums i toc internacional. Un rap amb pa de romesco en crema de calçots i ametlles amb escalivada, homenatge a les nostres aportacions locals a la Gastronomia. Tot això regat amb cava i vins Adernats de Nulles. A les postres, un llet, cacau,avellanes i sucre que com suggeria el nom ens va portar a aquells sabors xocolaters tan rics de la Nocilla de la nostra infantesa. I de colofó uns “petits fours“en un final apoteòsic on se sentia: sensacional , producte de primera , genialitats sense perdre els sabors naturals; cada peça ven acompanyada i harmonitzada; cada gust al punt just ; servei ràpid i plats al punt ...
El president Sr Emili Mateu va demanar la presencia de Diego i Senyora als que va agrair tan esplèndid sopar .Finalment i com es costum, la convidada d’honor va fer-les entrega del diploma acreditatiu del pas dels Gourmets entre una tancada ovació de tots els socis presents a tan memorable acte