Celebracions

Gourmets a Vilanova

ELS GOURMETS A VILANOVA DE PRADES

18-10-2015
- Tarragona
- Francisco Torralba
Sortida d'octubre amb un sopar excepcional que els Gourmets de Tarragona van gaudir al restaurant Els Ceps de Vilanova de Prades ( Camping Resort i Bungalow Park ) que situat en un enclavament privilegiat entre el paratge natural de Prades, deixant la Conca i tocant Lleida amb la llicorella del Priorat, ofereix uns productes ecològics excepcionals com tots els assistents van comprovar. Els va donar la benvinguda el Sr. Guiu fundador del complex i un dels grans impulsors de fer de la comarca un projecte turístic i de negoci al voltant del territori. A continuació van escoltar al convidat d'honor el Sr Arquebisbe Jaume Pujol al qui li van fer entrega de l'obsequi del Petit Gastrònia, obra del nostre artista joier Blazquez i en agraïment un record del pintor Pere Salas El menú "a taula amb el productor "va recollir les propostes amb un maridatge únic sota la direcció de la seva Chef Mercè, premi i certificació SlowFood, d'una sèrie de reflexos de la biodiversitat i riquesa de la terra amb la presència estel•lar del bolet: Tòfona de la Conca, olis del Oleum Flumen, guiamols de Al pot Petit, vins Vega Aixalà en el marc i bon servei a taula del propi restaurant que els mateixos representants anaven explicant. A l'inici, anxoves artesanes amb OleumFlumen Premium i AcetumFlumen Paula Coll. Tast d'Olis Oleum Flumen Un primer entrant amb una amanida tèbia de Bolets silvestres amb AcetumFlumen de figues i OiBo acompanyats per un Vega Aixalà Barrau. Com a segon ,plat de Ceps i tòfona confitats amb AcetumFlumen i Olibo amb el seu carpaccio i patates de Prades al morter i un tercer de caneló de bolets i gamba de tarragona amb beixamel de Paula Coll i Oleumlumen de Finca, acompanyats d'un Vega Aixalà La Bauma 2014. A continuació llobarro a la brasa amb rossinyols, carabassa,cùgols i fesols del Pinet amb OleumFlumen de la Finca maridat per un sorprenent d'ampolles contades,Vega Aixalà La Font dels Aubacs 2012 i un civet de senglar amb castanyes de la localitat camasecs amb Olibo regat per un Vega Aixalà Viern 2009. A les postres un gelat artesà d'ametlla torrada i figues al Mascarò amb OleumFlumen Ninou. Àpat excepcional, molt bè puntuat i entrega del diploma acreditatiu a la xef, família Guiu amb els aplaudiments a la resta de patrocinadors de tal inoblidable nit a les muntanyes de Prades