Política

DANIEL ESTULIN

EXAGENT DEL KGB I ESCRIPTOR

“La City de Londres és l'epicentre del terrorisme”

“Els líders d'Al-Qaida viuen a la capital britànica i l'MI6 no ho sap?”

“Arriba l'arabització d'Europa i l'auge de la ultradreta lligada a Rússia”

“Qui mana a França no és Hollande sinó els que el van posar a la presidència”

“Les elits mundials necessiten controlar els recursos naturals i per fer-ho estan desindustrialitzant el món”

Exagent del KGB, Daniel Estulin es va fer popular amb els seus llibres sobre El club Bildelberg, un govern mundial a l'ombra. Ara publica Fuera de control (Planeta), on sosté que el gihadisme no és una guerra de religió sinó un joc geopolític liderat per les elits i les potències occidentals. Quan l'acusen de promoure teories conspiratives, Estulin respon amb el currículum: l'han nominat al Pulitzer, al Nobel de la Pau, i diu que té proves de tot allò que publica. L'avala el fet que mai ningú s'hi ha querellat.

Vostè que controla tanta informació, pot predir què passarà?
Arriba l'arabització d'Europa i l'auge de l'extrema dreta lligada a Rússia, que sembla difícil d'entendre si no s'entén que s'acaben les relacions entre frenemies (amienemics), les potències amigues que s'espien entre si. Avui, el món es pot definir en una paraula: control.
Control de què?
Dels recursos naturals i els territoris. El terrorisme és només una eina per guanyar terreny. Els russos han demostrat en un mes que es pot desmuntar Estat Islàmic, però les grans potències ens prenen per idiotes.
L'atac de París es veia venir?
Sí, ho vaig dir en una entrevista fa un mes. És lleig dir-ho però els 130 morts de París són danys col·laterals. Qui mana a França no és Hollande sinó els que el van posar a la presidència. Gràcies als atacs, ara es poden retallar drets als francesos.
Què en pensa de la novel·la ‘Submissió', de Michel Houellebecq, que dibuixa una França controlada pels musulmans?
És interessant, però voldria saber per a qui treballa i d'on treu la informació. Qui el paga. El més important és sempre la part econòmica, els interessos.
I a vostè, qui el paga?
Des que el 2002 vaig deixar el servei actiu, visc de la venda de llibres, però Putin està repescant gent amb un cert bagatge i col·laboro amb el govern rus.
Cal seguir el rastre dels diners?
Clar! Els EUA tenen cinquanta organitzacions que rastregen les sortides i entrades de diners del terrorisme internacional. I ens volen fer creure que ignoraven l'existència de 19.000 comptes secrets a Suïssa amb 54.000 milions de dòlars de la CIA, l'MI6 britànic i els saudites? El testaferro d'aquests comptes era Abdul·là Aziz, lligat a Al-Qaida i finançador de la campanya presidencial d'Obama a través d'UBS Americas.
Com se sap qui mou els fils?
En espionatge hi ha dos tipus d'operacions: les ben fetes i les mal fetes. La resta són teories de la conspiració.
A què juga Putin a Síria?
Centrar-se en la pugna entre Putin i Erdogan és una lectura massa fàcil. Putin defensa Rússia. Ell entén el joc. Sap que ha de controlar els recursos naturals. Rússia té territori i recursos. I, en aquests moments, la jugada d'abaixar el preu del petroli per desnodrir Rússia no està sortint bé. Cal entendre que l'eix el formen Síria, Iran, Rússia i Pequín. El control passa per la Xina, que és la potència econòmica, i per Rússia, la potència militar. Ara bé, per què Washington vol trencar la frenemie entre Turquia i Rússia?
Per què?
Els Estats Units volien que Putin entrés en el conflicte sirià, que és la guerra entre el Regne Unit i Rússia pel control del Pròxim Orient. Seguim amb el Gran Joc del segle XIX. Però ara l'interès de Putin pivota cap a l'Àsia, ell mai no parla d'Europa. De fet, Londres i Brussel·les estan desmuntant Europa per vendre-la per quatre quartos: com Detroit però a escala europea. El que necessiten les elits mundials és controlar els recursos naturals i la forma de fer-ho és desindustrialitzant el món. Grècia és Detroit, Espanya, de Madrid en avall, és Detroit. O potser Alemanya no sabia què passava a la Volkswagen?
Diu que els EUA i el Regne Unit són els grans patrocinadors del terrorisme internacional?
Els EUA són un cas a part, però els tentacles de l'imperi britànic són més llargs que mai. Qui va dibuixar les fronteres del Pròxim Orient? Qui va posar els wahabites a l'Àràbia Saudita? Els britànics. La City de Londres és l'epicentre del terrorisme mundial. Els grans grups terroristes tenen seu a Londres, que és on viuen els líders d'Al-Qaida. I l'MI6 no ho sap?
Què feia vostè quan era espia?
Era analista de contraespionatge i l'escola soviètica em va ensenyar pensament abstracte. Si entens les coses a nivell abstracte, pots crear models de comportament.
En pot posar un exemple?
Quina és la professió de la majoria de membres del politburó xinès? Enginyers. Els polítics cada cop són més gestors.
I cap a on ens porten aquesta colla de gestors polítics?
Els meus fills són l'última generació d'éssers humans que viuran al 100% a la Terra: arriba la primera generació intergalàctica. Els EUA i Rússia han invertit en infraestructures subterrànies perquè ve la guerra nuclear. I el conflicte ucraïnès va lligat al control de l'Àrtic, que és la porta d'entrada a l'espai, perquè les condicions meteorològiques són com les de la Lluna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona