Política

L'oferta de Vila per prendre Llançà a ERC no atrau el PSC

El PSC llançanenc respon que el pacte amb els republicans continua en vigor

Pere Vila manté l'oferiment i vol continuar treballant per una nova majoria

L'alcalde, d'ERC, desmenteix les crítiques

L'oferiment de Pere Vila, exalcalde convergent de Llançà, de pactar amb els dos regidors del PSC i formar una nova majoria que desbanqui Guillem Cusí (ERC) de l'alcaldia de moment no atrau els socialistes llançanencs. Francesc Guisset, portaveu del PSC, no ha respost directament l'oferiment però s'até a un comunicat en el qual el grup municipal del PSC-PM de Llançà manifesta que “el pacte de govern actual continua totalment en vigor” i que els seus regidors “continuen en l'exercici de les seves funcions i tasques de govern”.

Pere Vila va fer pública la seva proposta dilluns en el decurs d'una entrevista radiofònica a Radio Girona, en la qual després de tractar qüestions relacionades amb el seu càrrec de president de la Diputació va abordar la temàtica local de Llançà. Interpel·lat per aquest diari, Pere Vila reitera l'oferiment, tot i el primer rebuig que ha rebut del PSC. “Sóc optimista, això tot just acaba de començar i el nostre grup continuarà treballant, amb generositat, per formar una nova majoria”, diu Vila.

L'exalcalde justifica la seva ofensiva carregant les crítiques contra la resta de components de la coalició que governa avui a Llançà: els tres regidors d'ERC i el regidor d'APL. Vila acusa el govern d'inoperància, d'absència de sintonia interna i de poc tracte amb les entitats i la població, i hi afegeix que es fa ressò de les crítiques que ha rebut per part de visitants de la població aquest estiu.

Si el PSC es limita a respondre amb un comunicat, en canvi, l'alcalde, Guillem Cusí, no estalvia crítiques cap al seu predecessor. “No hi ha res de cert, tot són injúries i intents de desacreditar el govern, en la línia de l'oposició que ha anat fent Pere Vila des que el seu grup ha quedat a l'oposició”, diu l'alcalde.

Cusí defensa que el govern “és una màquina que funciona i que s'ha anat rodant”, atribueix les crítiques del seu predecessor a “una qüestió personal de Pere Vila, que veu que té competència en el nou Partit Demòcrata de Catalunya a Girona i que podria perdre més poltrones”.

Vila ho nega i reitera que “Llançà no es mereix aquest govern”, mentre Cusí respon que l'exalcalde no fa vida al poble i s'hauria d'aplicar a si mateix les seves crítiques. A Llançà, un any després de les municipals que van posar fi a 12 anys de Pere Vila a l'alcaldia, el canvi polític no s'ha acabat de pair.

LA FRASE

Sóc optimista, això tot just acaba de començar; continuarem treballant per formar una nova majoria
Pere Vila
Portaveu de CiU a l'oposició


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia