Política

la renovació d'un partit històric

La nova cúpula del PDC té l'aval de tres comarques

El recompte del vot electrònic decanta dues comarques més cap a la candidatura de Joan Reñé a la direcció del partit a Ponent

Cervera troba “estrany” el resultat del vot electrònic a la Noguera, però acata el resultat

La candidatura que encapçalava el president de la Diputació, Joan Reñé, per dirigir l'executiva del Partit Demòcrata (PDC) a Ponent es va presentar amb l'aval dels alcaldes dels principals caps de comarca en mans del partit: l'alcalde de Cervera, Ramon Royes; l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló; l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el de les Borges Blanques, Enric Mir. Però, excepte en el cas del Pla d'Urgell, la militància d'aquestes comarques no s'ha abocat a donar suport de manera clara a la llista. De fet, ahir a la tarda el partit va fer públic el recompte definitiu, incloent-hi el vot electrònic, i el resultat és que la candidatura opositora, encapçalada per la diputada lleidatana Violant Cervera, es va imposar a les Garrigues, la Segarra i el Segrià.

Abans del recompte electrònic, Violant Cervera també era la més votada al Solsonès i la Noguera, però els vots fets des de casa han decantat aquestes comarques a favor de la candidatura de Reñé.

En conjunt, Reñé s'ha imposat per 130 vots de diferència.

Violant Cervera va mostrar ahir la seva sorpresa pels resultats del recompte electrònic a la comarca de la Noguera. Mentre que en el vot presencial Cervera havia guanyat per un marge estret, el resultat del vot electrònic a la Noguera ha estat de 80 vots favorables a Reñé i 12 per a Cervera. La candidata va dir ahir que troba “estranya” aquesta proporció, que no es dóna en cap altra comarca ni tampoc en el vot presencial. Tot i això, va manifestar que acata el resultat i que està a disposició del partit i de la nova executiva, amb la qual des de dissabte no ha tingut cap més contacte. “La candidatura nostra és de gent senzilla que ho vol donar tot pel partit; jo sóc militant des dels anys vuitanta i només en fa cinc que sóc parlamentària, i si deixo de ser-ho tornaré a fer feina de base des de l'agrupació local de Lleida a la qual pertanyo”, va explicar, tot negant que hi hagi “cap risc” de divisió del partit o d'establiment de corrents crítics.

Reñé, per la seva banda, va declarar dilluns que la nova executiva que formarà estarà “oberta a tothom”, tot i que seguint el model de gestió que els militants han decidit de manera majoritària i que defensava la seva candidatura.

Les eleccions territorials també van decidir la configuració de les diverses executives comarcals a Ponent i el Pirineu.

LES FRASES

Trobo estrany el resultat de la Noguera, però l'acato i continuaré com sempre al servei del partit
Violant Cervera
diputada al parlament i cap de candidatura perdedora
Formaré una executiva oberta on tothom que vulgui col·laborar serà benvingut
Joan Reñé
president de la diputació i cap de la candidatura guanyadora


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia