Política

MES del Ripollès demana deixar els partidismes a banda al Consell Comarcal

Coincideix amb el vicepresident Miquel Rovira en el fet que cal reactivar els serveis que ofereix l'ens

Els companys de govern l'han fet cessar de les seves funcions

Els dos consellers comarcals de MES Moviment d'Esquerres al Ripollès han fet una crida pública a la resta de grups de l'ens a deixar al marge les picabaralles partidistes i a fer un exercici d'autocrítica per millorar els serveis que ofereix aquesta administració. És la reacció al cessament de funcions del vicepresident segon, Miquel Rovira, anunciat pels seus col·legues de govern aquesta setmana, al·legant que li havien perdut la confiança perquè preparava una moció a l'ombra. Rovira, que ho ha negat dient que només vol incentivar que es recondueixi l'acció de govern, havia estat president l'anterior mandat i era el candidat per repetir en el càrrec. A l'últim moment, però, va ser vetat per UDC, que va amenaçar de trencar els pactes a altres administracions amb l'aleshores CDC. Miquel Rovira, que era president d'UDC al Ripollès, va dissoldre l'executiva comarcal i es va afiliar a Demòcrates de Catalunya. El candidat va ser Joan Manso, de l'antiga CDC, que va obtenir el suport dels deu consellers que s'havien presentat per CiU, l'abstenció de MES, del PSC i la CUP, tots dos amb un únic representant. Els quatre d'ERC van votar el seu candidat.

Per reconduir la situació, els dos consellers de MES han proposat reforçar l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, un plantejament integrador de tots els municipis al sistema comarcal de recollida de deixalles i una millor planificació de l'escola comarcal de música. A més, han reclamat autocrítica per millorar aquests i altres serveis i aportacions per sumar, tot recordant a la resta de formacions polítiques que totes han passat pel govern del Consell Comarcal en un moment o altre.

LES XIFRES

18
consellers
integren el ple del Consell Comarcal del Ripollès, deu dels quals són de l'equip de govern.

LA FRASE

La nostra implicació al govern del Consell aporta un tarannà conciliador, de diàleg, positiu i constructiu
Lluís López
conseller comarcal de mes Moviment d'esquerres

El grup d'ERC obre la capsa dels trons

ERC, en l'oposició al Consell Comarcal del Ripollès, va obrir la capsa dels trons quan dies enrere va denunciar l'ús partidista del Consell i va criticar que el PDC feia polítiques que no feien comarca i lamentava que no hi havia unitat, cosa que perjudicava el benestar dels ripollesos i l'economia de la comarca. I com a exemples posava l'intent de dissolució del consorci Ripollès Desenvolupament i el sistema comarcal de recollida de deixalles, del que ha sortit Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia