Política

Amenaça als ajuntaments que van obrir el 12-O

El representant a Girona del govern espanyol adverteix que els denunciarà si no aporten la informació requerida

Recorda que la carta anava dirigida a “uns funcionaris en concret”

Continua la polèmica per l'obertura de diferents ajuntaments el 12 d'octubre amb motiu del Dia de la Hispanitat. Després que els alcaldes gironins de la CUP van assegurar que no facilitarien cap tipus d'informació sobre els serveis que van prestar aquella jornada, ara el subdelegat del govern a Girona, José Manuel Sánchez Bustamante, els ha advertit que ho denunciarà en el cas que no reconsiderin la seva decisió abans dels vint dies hàbils que els va donar.

Bustamante creu que no aportar la informació seria una actitud “molt preocupant”, i demana que hi hagi col·laboració entre les diferents institucions.

El subdelegat del govern espanyol a Girona recorda que la missiva anava dirigida a uns funcionaris determinats dels ajuntaments. En aquest sentit, Bustamante explica que han de ser precisament aquests funcionaris els que responguin i no pas els diferents alcaldes. “Nosaltres hem demanat una informació al funcionari competent, i per tant no entro a valorar el que diguin els alcaldes”, ha reblat Bustamante.

El subdelegat ha comentat que “no entendrien” que no es facilités la informació, ja que considera que ha d'imperar la cooperació entre les diferents administracions, ja siguin ajuntaments, com la Generalitat de Catalunya o el mateix Estat espanyol. Amb tot, Bustamante s'ha mostrat prudent i diu que esperaran que passin els vint dies hàbils des del moment en què va enviar la carta, el 17 d'octubre. “El que hem de fer és esperar que recullin tota la informació i que l'enviïn abans que acabi el termini”, ha afirmat. En aquest sentit, s'ha mostrat “confiat” que els diferents consistoris li faran arribar tota la informació que va requerir perquè la puguin estudiar.

No és la primera vegada

El subdelegat ha reconegut que aquesta no era la primera vegada que alguns ajuntaments atenien els ciutadans el 12 d'octubre. En aquest sentit, Bustamante creu que hi ha una diferència important. “Altres anys es tractava d'una qüestió interna, d'alguns regidors que anaven a treballar. En aquest cas consta que alguns ajuntaments van demanar als funcionaris que treballessin”, ha comentat el subdelegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia