Política

municipal

pressupostos

Pressupost de 12,6 milions per a Mollerussa

Els comptes de l'any que ve seran els primers que no aniran lligats al pla d'ajust

L'Ajuntament de Mollerussa tindrà l'any vinent un pressupost de 12,6 milions d'euros, el 5,33% més que enguany, gràcies a l'augment dels ingressos previstos d'altres administracions, segons va explicar ahir l'alcalde de la ciutat, Marc Solsona. Aquests comptes, que es debatran en el pròxim ple municipal l'1 de desembre, seran els primers que no estaran lligats als requeriments del pla d'ajust de l'Estat. En aquest sentit, Solsona va dir que la intenció serà liquidar-lo el mes de febrer, amb la qual cosa s'avançarà de quatre anys el termini fixat, que expirava al 2020.

L'alcalde va destacar que els pressupostos del 2017 fan que el consistori encari “la segona part del mandat lliure de càrregues”. A més, va explicar que hi haurà una partida de més d'1,5 milions d'euros que es destinarà a amortització, per tal que, a final de l'any que ve, la ràtio d'endeutament de l'Ajuntament estigui per sota del 75%.

Per primer cop, el pressupost municipal preveu una dotació econòmica per articular un viver d'empreses en trama urbana, és a dir, aprofitant els locals buits del centre urbà, i una altra per desenvolupar el projecte de Mollerussa SmartLab.

Als comptes, també s'hi destinaran recursos a la candidatura del Concurs Nacional i Museu de Vestits de Paper com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco i a poder planificar polítiques que surtin de la Taula Social Municipal, creada enguany.

A més, també hi haurà una partida per a poder dur a terme una consulta ciutadana sobre com ha de ser el centre urbà –prevista per abans de la Fira de Sant Josep– i es destinaran 110.000 euros a la renovació de les làmpades de vapor de mercuri de l'enllumenat públic de la ciutat per tal de potenciar l'estalvi energètic.

Solsona va explicar que la proposta de pressupostos ha estat lliurada als grups de l'oposició per tal que aquests puguin estudiar-la i presentar-hi propostes abans de sotmetre-la a debat en el pròxim ple ordinari. En aquest sentit, Solsona va dir que tot i que el límit dels comptes ha de situar-se en 12,6 milions, el document és obert per a incorporar les aportacions que puguin fer la resta de grups polítics municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La convenció de Kamala Harris

Los Ángeles
Jordi Parent
Alcalde d’Olesa de Montserrat (ERC)

“Un dia la reivindicació del Montserratí es pot revifar”

Olesa de Montserrat
Fernando Vicente
Cap de l’oposició a Olesa de Montserrat (PSC)

“Veient com està governant, amb aquest alcalde, no hi pactaríem”

Olesa de Montserrat

L’any convuls del ‘nou’ Bloc Olesà

Olesa de Montserrat
Ven eçuela

L’oposició reivindica com a “gran victòria” les marxes de dissabte

Barcelona
Guerra a Europa

Lukaixenko avisa que l’ofensiva ucraïnesa a Kursk pot empènyer Rússia a utilitzar armes nuclears

Barcelona
política

Junts retreu a Illa que anés a “rebre instruccions” de Sánchez i no als actes del 17-A

barcelona
política

Prada homenatja Jordi Carbonell en el centenari del seu naixement

prada
Guerra a Gaza

Netanyahu insisteix que és Hamàs qui rebutja un acord

Barcelona