Política

Jordi Jané

Conseller de l'Interior de la Generalitat

Treballant per la seguretat

Tenir un país segur és un element cabdal per a la qualitat de vida de tothom, per a la prosperitat econòmica i, en definitiva, per construir un estat del benestar on totes les persones, sense exclusions, tinguin present que poden desenvolupar la seva vida en llibertat, gràcies a un sistema de seguretat pública. Per fer-ho possible comptem amb uns cossos policials i d'emergències de primer ordre. Vull destacar també la prioritat que ha suposat l'aprovació del pla estratègic en l'àmbit del cos de bombers, que ens ha de permetre seguir consolidant la seva tasca, que és absolutament necessària davant dels incendis i les situacions de necessitat.

Així mateix, des del Departament d'Interior s'han publicat els resultats de la darrera enquesta de seguretat, on s'avalua la percepció i opinió que manté la ciutadania sobre el seu nivell de seguretat, una percepció que segueix una tendència a l'alça; destaca també el millor resultat obtingut pel cos dels Mossos d'Esquadra des dels seus inicis, amb una puntuació de 7,3. També les policies locals reben la seva millor valoració, amb 6,9 punts. Aquest baròmetre demostra que el que hem de fer és seguir treballant per una policia de proximitat cada dia més eficient.

Més enllà d'aquesta important valoració, hem de tenir en compte que el cos dels Mossos d'Esquadra és una sòlida estructura d'estat amb legitimitat històrica. Però especialment hem de tenir en compte avui la seva projecció present i de futur. És una policia integral que exerceix totes les funcions pròpies en l'àmbit de la seguretat ciutadana i l'ordre públic, incloent-hi les diverses formes de crim organitzat i terrorisme. Aquest important protagonisme del cos dels Mossos d'Esquadra ens exigeix convocar noves promocions per donar resposta efectiva a les necessitats creixents de seguretat, especialment també en un context d'amenaça gihadista de màxima alerta.

Hem de donar un nou impuls i reivindicar, un cop més, la necessitat que el cos dels Mossos d'Esquadra pugui accedir a les diverses bases de dades policials i es pugui produir l'intercanvi d'informació amb les policies d'altres països i la participació de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra en els organismes internacionals, una participació que en aquest context d'amenaça global es fa més necessària que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia