Política

municipal

C's expulsa el regidor de Palafolls per haver volgut entrar en el govern local

Ciutadans ha expulsat l'únic regidor que tenia a Palafolls, Martí Victòria, per haver volgut entrar en el govern municipal, que integren el PSC i ICV-EUiA. La formació taronja ja havia obert un expedient disciplinari a Victòria perquè havia fet el pas sense l'autorització expressa del partit. El subdelegat de grups institucionals de C's, Dimas Gragera, va explicar ahir que la negativa a l'entrada del govern local es deu a motius “d'estratègia global”. “A més, el regidor no és decisiu, ja que el bipartit té prou majoria en el ple”, va afegir-hi. Des de la direcció insisteixen a dir que, malgrat la bona entesa que hi ha amb l'alcalde socialista, Valentí Agustí, la decisió unilateral de Victòria “no és l'adequada”. “Li vam donar l'oportunitat que fes marxa enrere, però va preferir continuar endavant contravenint els estatuts del partit, que són un marc infrangible per garantir la regeneració i la transparència”, defensa Gragera.

Per la seva banda, el regidor palafollenc, a qui no l'ha sorprès la decisió final d'expulsar-lo, va recordar que fa vuit mesos que negociava la seva incorporació al govern i que el compromís és mantenir l'acord que hi havia tant amb el PSC com amb ICV-EUiA, ja que tots dos li havien acceptat totes les condicions. “He de complir amb la paraula donada”, va insistir a dir Martí Victòria, que defensa que malgrat no tenir res en contra de Ciutadans i admetre que li sap greu la situació, té el deure “moral” de firmar el nou pacte. L'edil, que continuarà com a regidor no adscrit a l'Ajuntament, lamenta que la formació taronja no hagi entès la dinàmica política del municipi, que no té res a veure amb la visió nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.