Política

llengua

El PP valencià trasllada al Congrés que el decret de plurilingüisme copia la immersió feta a Catalunya

La presidenta dels populars, Isabel Bonig, considera que és “l'avantsala de la immersió lingüística en la Comunitat, tal i com la varen aplicar els nacionalistes”

La iniciativa també serà presentada a les Corts Valencianes

”El PPCV ha presentat aquest dimarts al Congrés dels Diputats una iniciativa parlamentària “en favor de la llibertat i en contra del xantatge lingüístic del Consell” arran del decret de plurilingüisme, aprovat pel govern valencià fa dues setmanes. En declaracions als mitjans, després de reunir-se amb el portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, la síndica del PP valencià Isabel Bonig ha explicat que la iniciativa, que també serà presentada a les Corts Valencianes, sorgeix de la necessitat de “defensar un dret fonamental com és la llibertat, la llibertat dels pares a triar la llengua en la qual volen educar els seus fills”. Bonig ha remarcat la necessitat de “traslladar el debat i el problema valencià a les Corts Generals, perquè tota Espanya sàpiga el que ocorre a tota la Comunitat Valenciana, que cada dia s'assembla més al que va començar fa temps a Catalunya”. En la seva opinió, el decret de plurilingüisme és “l'avantsala de la immersió lingüística en la Comunitat, tal i com la varen aplicar els nacionalistes a Catalunya”.

Sobre això, la presidenta dels populars ha manifestat que al País Valencià “té l'enorme privilegi de tenir dues llengües cooficials i mai hi ha hagut problemes” i ha remarcat que “la Llei d'Ús d'Ensenyament del Valencià és del 1983, creada pel PSPV, i el PPCV l'ha mantinguda durant els 20 anys en què ha estat al govern de la Generalitat Valenciana. Amb aquesta llei es permet que s'alternin les dues llengües i tots els valencians teníem el dret a expressar-nos en la llengua que volíem, sense cap problema”.

Adoctrinament

La portaveu popular ha afirmat que el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra “han aprovat un decret de plurilingüisme que no respecta el dret dels pares a escollir el tipus d'educació i llengua vehicular per als seus fills. Hi ha també una clara discriminació entre les zones valencianoparlants i castellanoparlants. Puig i Oltra, PSPV i Compromís, amb ajuda de Podem, estan convertint l'educació en un arma d'adoctrinament”.

En la seva opinió, com que el decret inclou sis nivells d'anglès “aquells pares i les escoles que vulguin que els seus alumnes estudiïn els nivells més alts d'anglès, que tinguin els millors professors i que els col·legis i instituts certifiquin, quan acabin la formació, la competència lingüística en anglès dels estudiants a través d'un títol oficial, hauran d'agafar la línia en valencià “.

“Si opten per la línia en castellà tindran menys anglès i els col·legis i instituts no podran certificar la seva competència. Això és una clara discriminació i limitació de la capacitat dels pares a escollir el tipus d'educació que volen per als seus fills. De fet, no se'ls consulta. És una decisió del centre i en cas de discrepància decideix l'administració. És a dir, la vicepresidenta Mónica Oltra i el conseller Vicent Marzà”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona
política

L’UCE distingeix la trajectòria de la Plataforma per la Llengua i Joan Amorós

prada