Política

Municipal

Sacsejar l'immobilisme

situació · La majoria absoluta d'Independents per Folgueroles deixa poc marge de maniobra als grups a l'oposició crítica · ERC troba a faltar polítiques socials i per a joves, i el PDeCAT reclama prudència amb el pavelló i el POUM

L'independent Carles Baronet, alcalde de Folgueroles des del 2007, va guanyar per majoria absoluta les últimes eleccions, i va deixar ERC i CiU a l'oposició. En aquest sentit, els republicans consideren que, gràcies a la feina que fan, “l'equip de govern surt de l'immobilisme en què es trobava instal·lat”, fet que proporciona “grans satisfaccions”. Amb tot, el grup d'ERC lamenta els pocs recursos que es destinen, per exemple, a temes socials. “Per a un grup d'ideologia d'esquerres com nosaltres, comprovar que l'Ajuntament disposa de més de 900.000 euros al banc, que representa el 45% del pressupost municipal, i no s'inverteix en polítiques socials, costa molt de pair”, explica el regidor Lluís Bové, portaveu d'ERC.

El principal grup a l'oposició, amb tres regidors, també és especialment crític amb la manca de polítiques per a joves. “Constatar que l'equip de govern ha llançat la tovallola amb el jovent del poble, tenint en compte que som un dels municipis amb una de les ràtios d'adolescents més elevada de Catalunya, ens genera certa frustració.” “Si, a més a més, també constatem que el nombre d'incompliments electorals dels qui governen són molts, provoca que tot plegat sigui més feixuc”, afegeixen.

Des de l'actual PDeCAT consideren encertat plantejar la possible revisió del POUM que està impulsant l'equip de govern, sempre que es lluiti perquè Folgueroles no perdi el sentiment de poble. El PDeCAT, que en el seu moment ja va votar en contra de l'aprovació del planejament actual, creu que “un creixement altament accentuat podria influir desfavorablement en la qualitat de vida del dia a dia dels habitants de Folgueroles”, explica Josep Camps, portaveu del grup. Pel que fa a les gestions que s'estan fent per construir un nou pavelló esportiu, el PDeCAT considera que cal renovar l'equipament, però “que es tracta d'un projecte de molta envergadura que pot afectar futurs mandats”. Per als exconvergents, el projecte ha de tirar endavant “si es disposa d'un pla de finançament clar; és més important fer-ho bé que no fer-ho des de la urgència”. I demanen que si prospera sigui per un acord de tots els grups municipals.

Població:
2.298 habitants
Superfície:
10,5 km²
Densitat:
218 habitants/km²
Municipals 2015:
Indep. per Folgueroles:
581 vots (49%), 6 regidors
ERC:
355 vots (30%), 3 regidors
CiU:
195 vots (16,5%), 2 regidors

ELS GRUPS DE L'OPOSICIÓ

Lluís Bové Portaveu i regidor d'ERC
Josep Camps Portaveu i regidor del PDeCAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia