Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

Ferides que no es tanquen

Es manté la crispació entre el govern sorgit de la moció de censura d'Arenys de Mar i el grup de l'exalcalde Estanis Fors

Allà on els primers defensen projectes de futur els segons hi denuncien un ‘linxament' polític

Diuen que el temps ho cura tot, però en el cas d'Arenys de Mar encara ho enverina més. Dotze mesos després de la sonada moció de censura contra l'alcalde, Estanis Fors, de JxA, que van articular els grups d'ERC, el PSC, ICV-EUiA, CiU i la CUP i que va acabar amb la formació d'un govern a quatre –la CUP va preferir restar-ne al marge–, els ànims continuen encesos i la relació entre els dos bàndols no millora gens. Els atacs constants, les amenaces creuades de denúncies, la falta absoluta de comunicació i fins i tot alguns episodis d'insults pujats de to han cremat les barques del diàleg que caldria esperar entre el govern i el principal grup de l'oposició després d'un any de conviure amb la nova organització política. L'enfrontament es manté tan latent que ambdues parts van posar a prova la seva capacitat de convocatòria el mateixa dia per fer balanç d'aquest primer any. Des del govern, els responsables de cada àrea van presentar les previsions d'ara i fins al final de mandat amb un nexe comú: superats els entrebancs de l'inici, ara els arenyencs i les arenyenques podran veure com avancen projectes encallats des de fa temps. L'alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), destaca com a exemples la compra definitiva de les Clarisses, l'inici de les obres de la variant de Valldegata o la revifada de la llei de barris. “Han estat uns mesos de molta feina per posar a to el consistori i amb uns recursos molt limitats que ens han impedit dur a terme el nostre programa”, precisa l'alcaldessa, que assegura que “aviat es veuran els fruits de la feina en conjunt”. Moreno destaca la bona entesa entre les diverses formacions i la gran capacitat de treball dels regidors. Tot i això, reconeix que el clima polític que es viu a l'Ajuntament “no és el millor”. “Mentre amb la CUP i el PP sí que hi ha diàleg i debat, amb Junts s'ha arribat a un punt molt difícil d'entesa, ja que no han assumit el canvi de govern i contínuament ens posen pals a les rodes a qualsevol proposta que fem”, assenyala. Per l'alcaldessa, la situació no sembla que hagi de canviar en aquest tram final de mandat. “Continuarem endavant amb el nostre programa, perquè, en definitiva, estem aquí per treballar pel poble i no pas per discutir-nos cada dia”, diu.

Des de JxA, Estanis Fors qualifica de “males arts” i de “linxament polític” la relació que el govern d'Arenys de Mar manté amb la seva formació i, en especial, amb el seu cap visible. “Després de la moció es va començar una campanya per desprestigiar-me davant de la ciutadania amb amenaces i denúncies públiques sobre possibles irregularitats que fins ara no s'han pogut demostrar”, recorda, i hi afegeix que “qualsevol paper que troben sense justificació en comptes de preguntar-nos d'on ve de seguida el vinculen a una mala praxi del nostre govern”. Fors assegura que els projectes dels quals l'alcaldessa ara fa bandera “ja van ser iniciats per nosaltres” i li retreu “manca de generositat” envers l'oposició. En l'acte de balanç del primer any, l'exalcalde ja va anunciar que ha posat en mans dels advocats el que qualifica de “constants injúries i calúmnies” del govern local en contra d'ell. “Cada cop hi ha més veïns que s'adonen que la moció de censura va ser una maniobra per dirigir un Ajuntament que no havien aconseguit per les urnes”, manté, i augura “un final de mandat molt pobre en projectes”.

Divisió de parers
El 6 d'abril se celebrava el canvi d'alcalde i de govern a Arenys de Mar. Annabel Moreno, la primera alcaldessa del municipi, va anunciar una nova manera de fer política “per a tots” i el ja exalcalde Estanis Fors va repetir que la moció de censura responia a un tema de revenja personal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia