Política

Ciurana relleva Guinó a Maçanet en un ple sense tensió

Admet en el seu discurs que el pacte amb CiU ha estat criticat, però diu que hi seran fidels

Antoni Guinó afirma que, si han resistit dos anys, en resistiran dos més i avisa que no és “un punt i a part”

Antoni Guinó (CiU) va deixar ahir l'alcaldia de Maçanet de la Selva, en un ple en què va quedar clar que el seu no és un adeu, però sí un parèntesi després de 21 anys fent d'alcalde. Guinó, que va passar el testimoni al cap de llista d'AM, Josep Maria Ciurana, serà a partir d'ara regidor d'Urbanisme. El ple va atreure un públic molt nombrós, molts d'ells del grup d'Independents de la Selva, atès que AM es va presentar sota el seu paraigua, i abans de començar es va fer un minut de silenci per la tragèdia de Caldes.

Guinó va encetar el ple explicant per què cedeix dos anys d'alcaldia, al·ludint a la suposada incomprensió dels seus votants –o d'una part–, que fins i tot no li haurien perdonat que deixi de ser alcalde, encara que l'aritmètica obligués a buscar socis de govern. Va triar la paraula resistència per definir la relació de CiU amb AM al govern, deixant entreveure que anar de bracet no ha estat del tot del seu grat. “Si hem resistit dos anys, crec que podem resistir-ne dos més. De coses estranyes i canvis de cartera no n'hi ha d'haver, i en tot cas ell ho decidirà”, va dir referint-se a Ciurana. També va fer un repàs de les obres que s'han endegat i acabat en aquests dos anys. “No és un punt i a part, és un punt seguit, tot continuarà com fins ara, menys pel canvi d'alcalde”, va concloure.

Ciurana, per la seva banda, va demanar que “tots plegats” facin l'esforç de pensar en el futur del municipi i no en el futur polític propi, i va fer referència al pacte amb CiU que molts han criticat, després que durant la campanya AM mantingués que no donaria l'alcaldia a Guinó. “Durant la campanya vàrem fer promeses, però els resultats ens varen condicionar a buscar acords, el nostre grup ja estem acostumats a negociar i posar els interessos del poble per damunt dels personals, això ens va obligar a confeccionar un full de ruta per elaborar tot el mandat”, va dir. El nou alcalde de Maçanet va agrair la confiança dels que els van votar i va afirmar que pensa complir el pacte que van signar amb CiU. “Tingueu-lo a mà, pensem acomplir-lo, estem convençuts que fer-ho millorarà el nostre poble i la nostra qualitat de vida”, va dir. Va prometre treballar per millorar l'entesa amb l'oposició, i va acabar amb un “Visca Maçanet i Visca Catalunya”.

L'oposició

El portaveu d'ERC, Xarbau va dir que el seu grup no treu “legitimitat” que Ciurana sigui alcalde “però va recordar que els resultats electorals van donar a AM dos regidors, mentre que ERC en té quatre, i per això van provar “un pacte amb el PSC i AM que no va sortir”. Va recordar que AM havia promès durant la campanya que no pactaria amb Guinó, “i va sortir-ne el govern que tenim ara”. També va valorar que l'únic punt en comú que tenen CiU i AM és governar, i que això produeix “desajustos i incoherències”.

El portaveu socialista, Adrià Ortiz, no va intervenir, ja que quan ho va demanar, ja s'havia fet el relleu a l'alcaldia, i Ciurana va donar el ple per acabat. Per Ortiz, el pacte de CiU i AM “va ser fruit de la desesperació d'alguns i d'algunes per tenir una cadira en l'equip de govern”.

LES FRASES

L'únic objectiu que comparteixen AM i CiU és ser en el govern i això produeix incoherències
Xavier Xarbau
Portaveu d'ERC
Estaria bé que tots féssim l'esforç de pensar en el futur del nostre poble i no en el nostre futur polític
Josep Maria Ciurana
Alcalde de Maçanet (AM)
No és un punt i a part, és un punt seguit, tot continuarà com fins ara, menys pel canvi d'alcalde
Antoni Guinó
Exalcalde de Maçanet de la selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

El president dissol el Parlament a petició dels líders estudiantils

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona