Política

Política

El jutge del 3% demana per segon cop al TSJC que investigui Gordó

El jutge que investiga el cas del 3%, de suposat finançament irregular de CDC, ha demanat altre cop al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investigui l'actual diputat de Junts pel Sí i exconseller de Justícia Germà Gordó. Segons va informar ahir el TSJC, el titular del jutjat d'instrucció 1 del Vendrell ha remès una nova exposició raonada perquè l'alt tribunal català obri una investigació a Gordó, que en ser diputat té la condició d'aforat, i a petició dels fiscals anticorrupció.

El TSJC ja va rebutjar al febrer obrir una investigació a Gordó, perquè no va veure indicis clars de la seva relació amb la presumpta trama de pagament de comissions a CDC per part d'empreses. Els fiscals José Grinda i Fernando Bermejo situen Gordó com el “recaptador” en la presumpta trama, en assegurar que l'exconseller feia reunions amb empresaris, que també són investigats per haver pagat suposadament comissions a Convergència a canvi d'adjudicacions públiques. L'alt tribunal català va tornar l'exposició raonada al jutge perquè la concretés i l'ampliés més, i al cap d'uns quants dies el jutge va aprovar l'operació Pika, impulsada pels fiscals i en què al febrer la Guàrdia Civil va detenir divuit persones per la seva presumpta relació amb el pagament a CDC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia