Política

Falten polítiques d’ocupació

Els grups de l’oposició consideren que CiU i ERC no apliquen mesures per reduir l’atur i critiquen les “retallades” al pressupost

Titllen l’equip de govern “d’autoritari” i asseguren que les seves propostes no són escoltades

Els tres grups que conformen l’oposició de Sant Joan de Vilatorrada coincideixen a afirmar que l’equip de govern de CiU i ERC no ha complert la seva promesa d’enfortir les polítiques d’ocupació. També tenen opinions similars a l’hora de valorar la manera de fer d’un govern que, asseguren, utilitza la majoria absoluta al seu plaer i no té en compte l’oposició.

Albert Marañón, cap de llista de Compromís amb Sant Joan –que engloba ICV i els exsocialistes de MES–, ha explicat que el seu grup va proposar que l’Ajuntament “convoqués plans d’ocupació propis a banda dels que ja arriben subvencionats” i també que “es facilités i fomentés la contractació per part de petites empreses del municipi i, com si res, hi van votar en contra”. A més, indica: “Hi ha hagut una retallada en el pressupost del 2016: hi ha més d’un 50% menys de recursos.”

També opina de manera similar Èlia Tortolero, cap de llista del PSC, que recorda que el seu grup portava en el programa electoral la creació de plans d’ocupació per a persones majors de 58 anys. I també Josep Lluís Javaloyes, líder del PP, que acusa directament CiU i ERC de “mentiders”: “Van prometre que destinarien 500.000 euros en plans ocupacionals amb recursos propis i el més calent és l’aigüera”. Tots tres, a més, han explicat que fan una “oposició constructiva” que es basa en l’aportació de “nombroses propostes i mesures” i tots tres han assegurat que el govern o bé les ha rebutjat directament o bé les ha aprovat però després no les ha acabat portant a la pràctica. I una curiositat, Marañón i Tortolero han definit els dos primers anys de CiU i ERC amb la mateixa frase: “Qui dia passa any empeny.”

Marañón i Tortolero també han coincidit a assenyalar el poc tarannà social, diuen, del govern. “Havien de constituir una taula de justícia social i han passat dos anys i no han tingut temps suficient de convocar ni tan sols una reunió”, diu Marañón. I Tortolero hi afegeix: “Han mostrat poc interès a voler un poble més just socialment.”

Acord “secret”

Javaloyes i Tortolero han fet notar que no han pogut valorar el pacte de govern de CiU i ERC “perquè és secret; mai no l’han fet públic. Ni en aquest mandat ni en l’anterior, mai han exposat els punts d’acord que han entomat per formar govern”, explica Javaloyes.

Els grups exposen més temes que els preocupen. Marañón creu que és necessari un pla de xoc per reasfaltar “un bon grapat de carrers”, una proposta, diu, “que també se’ns va descartar”. També critica que a hores d’ara no s’hagi convocat “cap reunió del màxim òrgan de participació, el Consell de la Vila”.

Èlia Tortolero creu que caldria fer un parc al davant del cementiri, adequar l’entorn del carrer Lluís Companys i implantar el bus a peu per fer més accessible i saludable l’arribada a l’escola. I Josep Lluís Javaloyes indica que serien necessàries polítiques que ajudessin a prevenir i detectar els assetjaments escolars i a protegir els menors de les xarxes socials.

Població:
10.759 habitants
Superfície:
16,4 km²
Densitat:
656,04 hab/km²
Municipals 2015:
CiU:
1.426 vots (32,45%), 6 regidors
CSJ-ICV-MES:
895 vots (20,36%), 4 regidors
PSC:
825 vots (18,77%), 3 regidors
ERC:
793 vots (18,04%), 3 regidors
PP:
222 vots (5,05%), 1 regidor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona
colòmbia

Petro sanciona la llei que prohibeix les corrides de toros a Colòmbia

barcelona
guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín