Política

opinió

Govern espanyol ocupat

El govern espanyol pot respirar tranquil amb el vistiplau al pressupost gràcies al disputat vot del diputat Quevedo. Un pressupost que té com a principal partida les pensions i, en segon lloc, pagar el deute europeu. Amb aquesta tranquil·litat, el govern espanyol té temps per dedicar-se en tota la seva plenitud al problema català. Heus aquí les intencions, que obliguen a abordar el problema abans que sigui convocat el referèndum, com va expressar ahir la vicepresidenta Santamaría.

En el curt termini de la política espanyola, l’activitat està ara mateix en el dimarts tretze de juny amb la moció de censura de Podem a Mariano Rajoy. Pablo Iglesias serà aspirant per unes hores a la presidència del govern. Una moció que ara per ara no el farà arribar a La Moncloa. El PP dona tan poca importància a aquesta moció de censura que designarà una altra persona per evitar que el debat esdevingui un cara a cara entre Mariano Rajoy i Pablo Iglesias. A Catalunya va passar que el president no contestés a l’opositor. El fet té un precedent llunyà, quan Jordi Pujol no va voler debatre una moció de censura de Pasqual Maragall a finals dels noranta i va deixar-ho en mans d’Artur Mas, llavors conseller en cap del govern de la Generalitat. Una mala pràctica, ja que sempre ha d’haver-hi alternatives del govern de torn i no cal menysprear l’enemic encara que tingui nul·les possibilitats de guanyar. El PDeCAT s’hi abstindrà o hi votarà en contra i ERC, a favor. Mentrestant, el PSOE, que ha d’aconseguir posar ordre en el seu grup, votarà en contra d’Iglesias.

El govern espanyol estarà ocupat els pròxims dies amb la moció de censura, que Iglesias va anunciar que no té suficients vots al Parlament però que té “el carrer” al seu costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia