Política

Setge al procés sobiranista

Millo acusa la Generalitat d’actuar de manera “dictatorial” i posar “en perill” l’autonomia

El delegat del govern espanyol a Catalunya assegura que l’1-O no es farà

Adverteix el govern que si incompleix la llei hi haurà conseqüències legals

El delegat de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, ha acusat el govern català d’actuar de manera “dictatorial” i “autoritària” per voler “imposar” l’independentisme.

En una entrevista aquest dimecres a Catalunya Ràdio, Millo ha alertat que l’executiu de la Generalitat “posa en perill l’autonomia” quan intenta “imposar de manera absolutista i dictatorial les seves idees, saltant-se el marc legal vigent”.

Ha titllat de d’“autèntic nyap” la Llei de Transitorietat i l’ha atribuïda als “deliris d’alguns que volen imposar la seva tirania”.

L’exdiputat popular ha defensat que l’“única solució és la via del diàleg”, però ha acusat el president Carles Puigdemont d’haver “trencat el diàleg i donat l’esquena al diàleg” quan va anunciar data i pregunta per a un referèndum que, segons ell, el mateix govern “sap que no es pot fer”.

“El president, el vicepresident i els consellers estan enganyant la població: anuncien un referèndum efectiu, amb garanties jurídiques i vinculant. Però els asseguro que l’1 d’octubre no hi haurà cap referèndum efectiu, amb garanties jurídiques i vinculant. No existirà. No sabem què faran”, ha afegit.

El representant estatal ha assegurat que el govern espanyol “garantirà que la democràcia segueix funcionant, que la llei es compleix, que ningú no se saltarà la llei i que ningú imposarà les seves idees fora del marc legal vigent”.

En aquest sentit, ha avisat que desobeir té conseqüències que no dependran del govern espanyol sinó de la justícia. “Qui decideixi quedar-se fora del marc legal no serà un interlocutor vàlid. No es pot acceptar que ningú s’autoatribueixi competències que no es poden tenir”, ha indicat.

Millo ha apuntat que no contempla una hipotètica inhabilitació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ni una suspensió de l’autonomia, un escenari en el qual seria ell el que assumís el càrrec de cap de l’executiu a Catalunya ja que és el delegat del govern central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia