Política

Procés sobiranista

Ballart traspassa al govern la decisió dels locals de l’1-O

L’alcalde de Terrassa s’aferra al compliment de la legalitat i a no comprometre els funcionaris i no contesta la carta perquè és un “referèndum suspès”

El PDeCAT manté per ara el pacte amb el PSC

L’alcalde de Terrassa, el socialista Jordi Ballart, va optar ahir per traspassar la responsabilitat de decidir els col·legis electorals pel referèndum de l’1-0 als seus “organitzadors”, és a dir, al govern de la Generalitat, “segons les normes del referèndum suspès”, va comentar en una piulada a Twitter. Fonts del govern municipal van explicar que Ballart, en considerar que el Tribunal Constitucional ha suspès la convocatòria, va decidir estalviar-se de respondre negativament o positivament la carta enviada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la qual donava un termini de 48 hores per confirmar la disponibilitat dels espais que s’usen habitualment com a col·legis electorals.

Ballart va fer una primera piulada en què deixava clar que Terrassa “complirà sempre la legalitat i no comprometrà mai la institució ni cap treballador públic”, i, en respostes a usuaris que li censuraven la decisió, va recordar que la Generalitat “té 97 espais de la seva titularitat a la ciutat”. Ballart sempre ha defensat que ell no era ningú per prohibir el vot a la gent i que no serien un impediment.

Mentre ahir a la tarda davant de l’ajuntament, en una concentració de l’ANC, es cridava “Volem votar”, el portaveu del PDeCAT, soci de govern del PSC, donava explicacions a ciutadans que l’interpel·laven i li demanaven respecte al trencament del pacte. Sàmper ho descarta de moment assegurant que “pel que interessa als terrassencs, de moment tot va bé”, i recordava que el seu grup “serà fidel al seu compromís amb l’1-0 i amb els terrassencs”: “Votarem.” Demanava, però, “confiança excepcional en moments excepcionals” i hi afegia que “els governs ho estan intentant fer bé”.

Castellar cedirà espais

Hores abans la decisió de l’alcalde de Terrassa, el seu homònim de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez (PSC), responia a un usuari de Facebook que la Generalitat ja tenia de feia dies la seva proposta de centres on votar i que la intenció “és que es pugui votar com sempre”. Per contra, a Rubí, la també socialista Ana María Martínez va respondre el requeriment del govern en sentit negatiu emparant-se en el fet que el BOE havia suspès la llei i els decrets i, conseqüentment, considerava que el requeriment no tenia “fonament”. A Badia tampoc cediran espai i, en canvi, si que ho farà l’alcaldessa de Montcada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona