municipal
referèndum
Ballart anuncia un acord amb el govern pels locals de l’1-O
L’alcalde de Terrassa no en cedirà, però diu que els dies 5 i 6 de setembre, abans de convocar-se el referèndum, va pactar-los amb dos consellers i el seu soci, el PDeCAT
Detalla els insults rebuts a la xarxa
L’alcalde de Terrassa, el socialista Jordi Ballart, va anunciar ahir a través del seu perfil a Facebook que va acordar amb dos consellers del govern de la Generalitat els dies 5 i 6 de setembre, abans de la convocatòria del referèndum, i juntament amb el tinent d’alcalde i portaveu del soci de govern del PDeCAT, Miquel Sàmper, “els llocs de votació a Terrassa” que són de “titularitat del Govern de la Generalitat i d’altres”. D’aquesta manera, Ballart responia a les diverses acusacions, interpel·lacions directes al crit de “volem votar!” –el darrer cop en l’acte institucional de la Diada del municipi– i insults rebuts a les xarxes els últims quatre dies després d’ anunciar que l’Ajuntament de Terrassa no contestaria a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre la cessió d’espais en considerar que ho havien de fer els organitzadors perquè el referèndum estava suspès pel Tribunal Constitucional.
Aquest és el tercer dels cinc punts de l’ escrit de Ballart, en el qual fa un preàmbul per recordar que, “tot i ser una minoria en el global”, li han dit que era “un botifler, un venut, un covard, un cagueta i un traïdor. També m’han dit que soc un sociata de merda, que soc basura i que faig pudor de caqueta”. I continua dient que li han suggerit que se n’anés de Terrassa i s’“han ficat amb la meva condició sexual i han traspassat el límit ficant-se amb la meva parella i els meus pares. Ballart recorda en els altres punts que no posarà en risc la seguretat jurídica de cap treballador públic, que el referèndum l’organitza la Generalitat i que aquesta publicarà el 20 de setembre els diferents punts de votació que “garanteixen el vot en condicions equivalents pel que fa a quantitat i desplaçament, com en qualsevol contesa electoral”, i que tenen el suport del PDeCAT i ERC. Per últim, també diu que l’Ajuntament garantirà “l’ordre públic i el normal funcionament de la ciutat” als que vulguin votar i els que no.
La reacció de Ballart té lloc el dia que a la persiana de la seu del PDeCAT ha aparegut una pintada que diu “Sàmper traïdor”. Aquest va expressar divendres que no trencaria el pacte a Terrassa i que pel que interessava als terrassencs de moment “tot va bé”, malgrat que algunes veus del partit demanaven que sortís del govern; unes paraules que l’endemà el conseller de Territori i també terrassenc, Josep Rull, va reforçar assegurant a Twitter que el consistori “col·labora i està en contacte permanent amb el govern per garantir l’èxit i la solvència del referèndum”.
L’alcalde de Terrassa no és l’únic socialista que ha negociat els espais del referèndum sense haver de cedir-los ni incomplir els suggeriments del partit o posar en un compromís els funcionaris. També ho ha fet l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez.