La societat civil de Malgrat es mobilitza per organitzar una consulta popular

Malgrat de Mar ha estat fins ara el darrer municipi del Maresme a fer els primers passos per organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Diumenge passat es va convocar la primera reunió oberta a la ciutadania per començar a preparar una jornada que encara no té data, tot i que es preveu que sigui el 25 d'abril. L'acte, celebrat a la sala Pere Moner del local de la Barretina Vermella, va aplegar una setantena de persones, algunes d'elles com a representants de les entitats locals. A grans trets, la cita va servir per exposar la voluntat de celebrar la consulta popular i destacar la importància de disposar d'una sòlida organització i de fer arribar el missatge de participació a tota la ciutadania.

Com ja s'ha fet evident en altres poblacions, els grups d'ERC, CiU i ICV-EUiA donen suport a la iniciativa. Fet que van fer palès en el passat ple del mes de novembre en el qual van presentar una moció conjunta en defensa del dret a decidir i de les consultes populars. Una moció que no va prosperar pels vots contraris de l'equip de govern de Malgrat, PSC i PP.

D'altra banda, la població veïna de Tordera ja ha fet oficial el dia 25 d'abril com la jornada per celebrar el referèndum al municipi. En aquest cas, l'entitat ja disposa del suport de l'Ajuntament gràcies a una moció aprovada pels vots favorables de CiU i ERC, al govern, i dels independents de la MAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.