Política

procés sobiranista

referèndum

Tret de sortida unitari a la campanya pel sí a Girona

Un miler de persones assisteixen a la plaça Independència a l’enganxada de cartells conjunta de 18 entitats i partits de la ciutat

En l’acte es fa una crida a la participació i a no tenir por de l’Estat

Les 18 entitats i partits integrants de Girona Vota –sorgida de la Taula per la Independència de la ciutat– van arrancar ahir a la nit a la plaça Independència la campanya pel sí amb vista al referèndum de l’1 d’octubre. Ho van fer amb una enganxada de cartells conjunta: alguns de propis d’algunes de les entitats i partits, i d’altres de la mateixa campanya de Girona Vota. Un miler de persones, amb crits de “votarem!” i “in-inde-independència!”, van assistir a l’acte, que va tenir com un dels elements estel·lars una urna –“ara està buida però l’1 d’octubre totes estaran plenes”, van subratllar des de l’escenari– i com un dels moments de la nit, el suport i ànim a l’alcaldessa, Marta Madrenas.

El manifest –llegit per tres portaveus: Sandra Casado, Nuri Giol i Anna Maria Cumí– va ser una crida a la participació i a la defensa de no tenir por: “No farem ni un pas enrere, ja que creiem que el dret a decidir, d’escollir el nostre futur, no ens el prendran per més suspensions de lleis que facin. El govern espanyol es pensa que pot acoquinar-nos amb el joc de la por i la repressió, però un poble s’ha alçat fermament i dignament, de manera pacífica en defensa dels seus drets.” També es va repassar el que s’ha fet els últims anys per arribar fins aquí i fins i tot es va mirar més enrere: “Venim d’una llarga lluita pels drets nacionals de Catalunya.” Es va remarcar que l’aposta dels convocants és pel sí, perquè creuen “fermament que és l’única via possible cap a un futur millor” i es va lamentar que “els que defensen el no, majoritàriament, han abandonat la via democràtica per alinear-se amb les tesis més ràncies”.

Signatures, a Breda

A Breda, els veïns van encetar l’11 de setembre mostrant el seu suport al decret d’alcaldia que cedeix locals per a l’1-O signant fulls que va posar a disposició de tothom la Plataforma per la Independència. L’alcalde, Dídac Manresa, va instar els veïns, en l’acte que es fa cada any el 10 de setembre a mitjanit, a signar en suport del decret, i de seguida, explica, ja van signar unes 150 persones. Els fulls per signar són a l’oficina d’atenció al ciutadà, que en recull cada dia.

Quart no cedirà els locals habituals per votar

n. astorch

L’Ajuntament de Quart està d’acord amb l’exercici del dret a vot dels veïns però no cedirà els locals habituals amb vista a l’1-0, segons va manifestar ahir l’alcalde, Carles Gutiérrez, de Quart Actiu, que governa amb el grup del PSC- Candidatura de Progrés. “Volem que la gent voti, però que ho faci en espais de la Generalitat”, va manifestar Gutiérrez, que considera “injusta la pressió de la Generalitat” envers els consistoris. Els grups municipals d’ERC i el PDeCAT, a l’oposició, van expressar el seu desacord amb la decisió de l’equip de govern. Francesc Pérez, d’ERC, creu que canviant de locals es busca una disminució de la participació i que, per tant, no es pot parlar d’una convocatòria“normal”. Contràriament al que havia anunciat inicialment, Quart per la Independència, de l’ANC, va suspendre, 24 hores abans del ple, la concentració que havia convocat davant del consistori per reclamar la cessió dels locals habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia