Política

Trapero demana als Mossos “tranquil·litat i cura amb l’ús de la força”

El major de la policia catalana implanta un servei de comandament de guàrdia les 24 hores i demana als agents que traslladin qualsevol dubte als seus comandaments

Recorda que el dispositiu vigent té com a objectiu garantir la seguretat de la ciutadania

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha demanat “tranquil·litat” als agents davant del seguit d’actuacions policials i mobilitzacions ciutadanes que hi ha hagut aquest dimecres a diverses seus de la Generalitat.

En previsió que aquesta situació continuï s’implement, el màxim comandament de la policia catalana demana als agents que comuniquin qualsevol “dubte o inquietud” als seus comandaments immediats.

En aquest sentit, subratlla que les comunicacions oficials són les que donen per via jeràrquica i en cap les d’altres “canals alternatius”.

Per garantir aquesta comunicació “fluïda” anuncia que s’ha implantat un servei de comandament de guàrdia per donar resposta a qualsevol dubte durant les 24 hores del dia.

Trapero recorda als agents que el dispositiu policial vigent té com a objectiu “garantir la seguretat de tots els ciutadans” i “evitar que es produeixin alteracions greus de l’ordre públic”, a més de donar compliment a “requeriments” d’institucions, autoritats judicials, fiscalia o ciutadans.

El cap policial emfatitza que les actuacions dels Mossos s’adequaran a l’evolució dels diferents escenaris i hauran d’anar adreçades a evitar que el desenvolupament de les concentracions o manifestacions ciutadanes puguin desembocar en situacions de desordres públics amb perill per a persones o béns.

El major dels Mossos alerta que caldrà ser “especialment restrictiu i curós” amb l’ús de la força, que “s’haurà de limitar a aquells casos en què s’hagi de garantir la seguretat pròpia o de tercers i sempre que no hi hagi una altra opció menys lesiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia