Política

Edward Snowden denuncia la “repressió espanyola” a Catalunya

L’extècnic de la CIA i l’NSA defensa que el dret a l’autodeterminació no pot ser “prohibit”

Admet que Rajoy és lliure d’oposar-se a les reivindicacions catalanes, però “només amb persuasió, no amb violència”

Edward Snowden, antic treballador de la CIA i de l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) conegut per filtrar a la premsa informació classificada el 2013, s’ha posicionat aquest dijous contra el cop de l’Estat a Catalunya contra el referèndum.

En una sèrie de missatges a les xarxes socials, l’extècnic dels serveis d’intel·ligència nord-americans denuncia que el govern espanyol “viola els drets humans” amb la seva “repressió” de “l’expressió discordant, la política i l’assemblea”.

Segons ell , “el dret a l’autodeterminació” no pot ser “prohibit” perquè és “un dret humà”. “Rajoy es lliure d’oposar-se a la independència de Catalunya però únicament amb persuasió, no amb violència”, assenyala. “L’ús de la força per aturar una votació és opressió”, sentencia .

Snowden també es fet ressò de l’article d’opinió escrit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al diari britànic The Guardian .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia