Política

Procés sobiranista

1-O

Una lliçó de democràcia a Celrà

“Això és una lliçó de democràcia”, deia un dels regidors d’Alenyà, poble de la Catalunya Nord agermanat amb Celrà i que, ahir al migdia, era al dinar popular organitzat molt a prop del local electoral de Can Ponac. En aquell moment, prop de 400 persones prenien escudella i carn d’olla i uns tants més feien guàrdia davant el casal d’avis, convertit com sempre en local electoral. Feia sis hores que es podia votar, que es custodiava ininterrompudament Can Ponac i l’espera es feia llarga. “Els minuts es fan eterns”, afirmava una veïna que, com desenes de celranencs, hi eren des de les cinc de la matinada. S’havia passat de les cares d’alegria i emoció de les nou del matí, quan entre aplaudiments es va obrir pas als primers votants, els de més edat, a les cares de preocupació a mesura que s’anava coneixent la brutalitat policial als altres municipis. En qualsevol moment també podia tocar a Celrà i així es va passar a l’acció; com ara buscar un parell de tractors per col·locar-los com a barricades a punta i punta de carrer i decidir que la biblioteca seria el lloc per portar els nens en cas que vinguessin maldades. I mentrestant, una llarga cua de veïns que esperaven poder votar i no perdien la paciència malgrat la lentitud i tots els entrebancs informàtics.

No va ser fins a partir de primera hora de la tarda que van desaparèixer les cues i les votacions van ser més o menys fluïdes, mentre els que ja havien votat continuaven al peu del canó: asseguts a l’herba, jugant a cartes, mirant el mòbil i comentant la jugada La tarda, com el matí, també es va fer molt llarga enmig de la tensió. Fins que, a poc a poc, es va anar fent fosc i va arribar les vuit del vespre. En aquell moment, més d’un miler de veïns de Celrà i potser d’algun poble veí continuaven apilats davant Can Ponac. Era el compte enrere: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 i 0. El col·legi electoral es va tancar i del cel van ploure paperetes i la cridòria es va desfermar. Satisfets i cansats, però a Celrà: “Hem votat!”

(Al cap de poc, anunciaven la participació: 2.042 vots emesos, un 65% del cens electoral.)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia