Política

Violència policial durant l'1-O

Moció de censura d’ERC i PDeCAT al batlle socialista de Sant Hipòlit

Els grups municipals Som Voltregà (ERC) i PDeCAT van presentar ahir al matí al registre de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà una moció de censura a l’actual alcalde, Xavier Vilamala (PSC). En un ple extraordinari el 8 de novembre s’haurà de votar si Hipòlit Serra (portaveu de Som Voltregà i ara primer tinent d’alcalde) passa a ser, com a candidat proposat, el nou batlle del municipi.

De l’1-O ençà, els fets viscuts els últims dies –i especialment l’activació de l’article 155– van desencadenar que des de fa un parell de setmanes comencessin a haver-hi els primers contactes per tirar endavant la moció. “Des del món municipal no podem passar per alt la participació del PSC, encara que sigui indirectament o passivament”, explicava a la tarda als mitjans Hipòlit Serra. “Entenem que és un pas que el municipi es mereix, perquè la majoria és sobiranista, independentista i demòcrata; Sant Hipòlit no pot tenir un alcalde que no està a l’altura de les circumstàncies del país”, comentava el regidor Sergi Cirera (PDeCAT), que hi afegia entre els motius per presentar la moció “una crítica fonamentada respecte a la seva gestió de govern”. En aquest sentit, responia a les dues piulades que Vilamala, amb qui aquest mitjà va intentar contactar, va fer ahir al matí. “CiU i ERC acaben de presentar una moció de censura. Cal fer fora @socialistes_cat perquè no som independentistes. Cap argument sobre poble i gestió”, deia en una d’aquestes. Els grups municipals Som Voltregà (a l’equip de govern amb tres regidors) i PDeCAT (quatre regidors) van assegurar no haver rebut cap mena de pressió dels seus respectius partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia