Política

HIPÒLIT SERRA

ALCALDE DE SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ (SOM VOLTREGÀ)

“El servei al poble és el que ha de prevaldre”

“Ha d’actuar de forma responsable, tenint en compte els interessos de tots els veïns”

“Hem de continuar amb el pla de barris del Mallol, d’una importància vital”

Dos anys al consistori
Hipòlit Serra (Sant Hipòlit de Voltregà, 1957) està casat i té dos fills i dues netes. Fins al 2012, va ser director de recursos humans a Caixa Manlleu i actualment està prejubilat. Va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Sant Hipòlit el 2015.

Hipòlit Serra és, des del 8 de novembre, l’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà arran de la moció de censura que SOM Voltregà i el PDeCAT van presentar a l’exalcalde Xavier Vilamala (PSC).

La moció ha creat dos bàndols al municipi?
Espero que no. Els dos bàndols, en tot cas, hi han estat sempre. La democràcia és per acceptar que hi ha una majoria que, en un moment determinat, pot canviar i, per tant, s’han d’assumir les conseqüències.
El PSC no els ho posarà fàcil.
Evidentment, hi ha un sentiment de pèrdua per part del PSC que haurà d’anar assimilant amb el temps, però penso que això no hauria de perjudicar ningú. El PSC ha d’actuar de forma responsable, tenint en compte els interessos de tots els veïns de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà, dos municipis que són una única cosa.
La Comunitat de Municipis del Voltreganès està en perill?
En aquest moment, sí, i esperem que tothom entomi la seva responsabilitat i que les coses es recondueixin per al bé de tots. D’aquí a uns dies, tinc previst parlar amb l’alcalde de les Masies [Sergi Vilamala, germà de l’exalcalde de Sant Hipòlit] sobre la millor gestió dels recursos que ens afecten a tots. Hem de mirar de calmar els ànims perquè hi continuï havent bona entesa. El servei al poble és el que ha de prevaldre per sobre de tot.
No viure a Sant Hipòlit és un inconvenient per governar-hi?
A mi no m’ho sembla. He nascut a Sant Hipòlit i el fet que visqui a les Masies des dels 16 anys no m’ha evitat continuar fent vida als dos pobles. De fet, visc a dos carrers de Sant Hipòlit.
Què és allò que vol posar en marxa de forma prioritària?
Sobretot, hem de continuar amb el pla de barris del Mallol, d’una importància vital per al poble i, sobretot, per al barri. Té unes deficiències urbanístiques que hem d’intentar millorar. El projecte no és només la casa d’El Mallol, sinó tots els carrers antics que l’envolten.
Amb un any i mig de mandat potser no hi haurà gaire temps.
Tenim l’avantatge que les obres ja han començat; no partim de zero. Hem de procurar que continuïn en la línia que s’ha traçat, que pensem que és bona perquè també hi hem participat.
Té intenció de marcar un perfil diferent en la manera de fer?
En algunes coses, sí. Per exemple, fomentant la participació dels veïns i la comunicació. Sabem que és difícil, però hem d’anar animant la gent a involucrar-se en la gestió municipal. L’entrada del PDeCAT, un equip nou, amb una visió nova, també ens pot ajudar a millorar.
Tindrà alguna regidoria nova?
Continuaré amb les mateixes regidories que tenia fins ara –Governació i Participació Ciutadana– i assumiré Hisenda. Cultura, que també duia jo, la cedim, entre altres regidories, al PDeCAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia