Política

Eleccions 21-D

ERC diu ser l’única opció per evitar que Cs quedi primera

El número 2 dels republicans, Roger Torrent, argumenta que el resultat del 21-D “no va de noms, sinó de tots” els independentistes davant el “bloc del 155”

La campanya d’ERC pel 21-D ha virat cap a la reivindicació de l’opció política dels republicans com a “vot útil” de l’independentisme, la mateixa estratègia que juga Cs cap a la polarització per mirar de ser la força més votada al conjunt de Catalunya. El número 2 gironí, Roger Torrent, va insistir ahir en aquesta línia a la Casa Irla Sant Feliu de Guíxols, on va situar ERC com l’única alternativa per “parar els peus a Cs” a les urnes.

Torrent només es va referir a aquesta força rival. No va al·ludir cap de les altres opcions, tampoc Junts per Catalunya. Però es va centrar sobretot en el record dels presos polítics, Junqueras, els Jordis i Joaquim Forn, i va eludir parlar dels exiliats: “això no va de noms, sinó que va de tots” els partidaris de la República. I va insistir que els comicis serviran per confrontar el pes “de l’esperit del crit a por ellos davant el de l’1-O”, amb la gent que va anar a votar i va defensar el referèndum.

Torrent també va censurar les paraules de Jean Castel (Cs) sobre el suposat adoctrinament a les escoles per part dels “molts mestres” militants d’ERC: “Si dius que a les escoles s’adoctrina, o és que no hi has posat un peu mai, o és per mala fe, o per les dues coses.” I va defensar que és legítim plantejar canvis, “però no arrasar els models” d’educació o el sistema de mitjans de comunicació.

En l’acte també van intervenir Mariona Vilarroya, candidata de les JERC, que va reclamar mesures per als joves, com ara una universitat pública assequible, més transport públic i el foment de l’ocupació amb un salari mínim de 1.000 euros. I la guixolenca Sílvia Romero, neta d’immigrants, va reivindicar la feina d’integració a Catalunya com a terra d’acollida.

Campanya al carrer al barri de Vilartagues

A la tarda, els republicans van continuar fent campanya al municipi amb un porta a porta al barri de Vilartagues amb participació de la senadora Elisenda Pérez i l’expresident de Súmate Eduardo Reyes, en un feu tradicionalment socialista que en els darrers comicis va virar cap a Cs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia