Setge al procés sobiranista
“M’emociona el suport rebut”
TripAdvisor retira les crítiques negatives del restaurant Semproniana, però també les positives, sorgides arran d’un sopar groc pels presos polítics
Ada Parellada va comentar el sabotatge a unes amigues i es va fer viral
Ada Parellada no s’hauria imaginat mai que organitzar un sopar groc dimarts que ve en solidaritat amb els presos polítics li faria saltar el cor i posaria el nom del Semproniana en boca de tothom. “Jo que sempre faig coses i em costa tant que arribin, ara m’he vist ficada en un enrenou viral increïble”, comentava ahir a aquest diari.
Tot va començar amb l’aparició d’un munt de crítiques falses a les plataformes de TripAdvisor, Google i Facebook on es deien coses com que es fuma a l’interior del local, que els lavabos són molt bruts, que és molt car o que la carta no hi és en castellà. “Ho deia gent que no havia vingut a dinar i alguns tenien uns perfils molt agressius”, recorda la cuinera, que va decidir no intervenir però no es va poder estar d’enviar un whatsapp a una desena d’amigues que hi havien sopat la nit anterior en què els demanava que pengessin alguna crítica bona per compensar l’allau negativa.
El missatge d’ajut, llançat dijous a primera hora del matí, no va trigar a convertir-se en viral, i a migdia la premsa ja es feia ressò. “Em vaig espantar una mica perquè no volia provocar un efecte mediàtic”, explica Parellada, que reconeix haver viscut un dia de borratxera mental total, amb moltíssims missatges de suport. Tant és així que el restaurant va pujar de 4 estrelles a 5 en la qualificació.
La decisió de TripAdvisor davant la situació no es va fer esperar i ahir va retirar totes les crítiques, bones i dolentes, dels últims dies. Una neteja que Parellada va agrair tot i ser un pèl dràstica. “El millor de tot ha estat constatar que tenim molts amics i gent que ens estima, perquè el suport ha estat bestial; estic orgullosa del nostre poble perquè es reivindicatiu i solidari”, diu la cuinera, que no vol que s’interpreti el que ha passat en clau promocional. “El sopar per a 90 persones ja era gairebé ple, tot i que ara hem hagut d’ampliar-lo fins a 120.”
Dels 80 euros del tiquet, el local només se’n queda 10 per pagar matèria primera i la resta va a una caixa solidària per als presos. “M’agradaria que la iniciativa s’estengués pel territori i fer altres sopars més econòmics”, diu la cuinera, que farà un menú groc (amb polenta de pebrot groc i blat de moro, pollastre al curri, llimones, salsa de safrà...) per a una cita a la qual no faltaran els familiars dels presos.