Política

Eleccions 21-D

La CUP només entrarà a la mesa per fer República

Si hi ha un retorn a l’autonomisme, en sortiran sense miraments

Descarten l’oferiment de tenir grup propi

Ni un pas enrere. La CUP, que ahir va reunir el consell polític a Malgrat de Mar (Maresme), esta disposada al fet que un dels seus quatre diputats formi part de la mesa del Parlament. Però no només per garantir una majoria independentista, sinó sobretot per materialitzar la República que es va votar l’1 d’octubre. “Si constatem que el que es fa és feina autonomista, nosaltres marxarem”, va advertir la portaveu dels cupaires, Núria Gibert, que no va voler concretar quin dels diputats electes serà l’escollit per anar-hi. Les condicions per ser a la mesa van més enllà i depenen també d’impulsar dues comissions en seu parlamentària: una d’investigació sobre la brutalitat exercida per l’aparell de l’Estat l’1-O i una altra d’estudi que serveixi per iniciar el procés de desconnexió. Dues peticions que la CUP considera que són del tot raonables i que tindrien el suport del bloc independentista.

Una altra de les decisions que es va prendre ahir és la de descartar l’oferiment que ERC va posar sobre la taula perquè tinguessin grup propi a la cambra catalana amb la cessió d’un diputat i mantenir-se al grup mixt. “Ens cenyirem a allò que les urnes van expressar i no farem cap maniobra perquè ni hi tenim interès ni és una prioritat”, va afegir-hi Gibert. Una proposta que anava associada a un suport incondicional per garantir la governabilitat que els anticapitalistes no veuen amb bons ulls.

Sobre la possibilitat que tiri endavant una hipotètica investidura a distància del candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, Gibert va admetre que el sí de la CUP encara s’ha de debatre més a fons. “El que ara mateix ens interessa és saber què és el que es farà, més que el qui i fins i tot el com”, va insistir a dir la portaveu de la formació, que malgrat tot va expressar el seu suport a les persones que encara han de patir la repressió i estan exiliades o empresonades.

LA FRASE

El que més interessa ara mateix és saber què es el que es farà, més que el qui i fins i tot el com
Núria Gibert
portaveu de la cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia