Política

municipal

nomenclàtor

ERC d’Olot vol canviar el nom de l’avinguda Reis Catòlics

El grup municipal d’ERC, a l’oposició, presentarà al pròxim ple del febrer una moció per canviar el nom de l’avinguda Reis Catòlics d’Olot pel d’1 d’Octubre. La portaveu del grup, Anna Barnadas, ha recordat que aquell primer d’octubre una majoria de ciutadans van decidir canviar el futur del país i que el canvi de nom vol ser un reconeixement als ciutadans que van veure trepitjats els seus drets i llibertats i als que pacíficament van resistir i es van enfrontar a l’agressió i la violència de l’Estat. Barnadas ha afirmat que no volen seguir el joc del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha convidat a girar full i a oblidar el que va passar. “No volem oblidar, i no ho volem fer perquè preservar la memòria, tant la històrica com la recent, és el que ha preservat la nostra consciència de país al llarg dels últims 300 anys”, ha indicat la portaveu d’ERC a Olot. Ella mateixa ha aclarit que són conscients que hi ha un reglament i una comissió que fixa d’una manera molt clara com funciona el nomenclàtor olotí. Això no obstant, ha recordat que es tracta d’un moment excepcional.

Barnadas ha explicat que han escollit aquesta avinguda pel fonament històric, perquè Felip VI –“un cap d’estat que és darrere el 155”, remarca– podria encara utilitzar-lo i perquè es tracta d’un dels accessos principals a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.