Política

França

Escàndol al govern

Allau de denúncies sexuals

El ministre d’Ecologia francès és acusat d’haver violat la neta de Mitterrand

Macron descarta que Nicolas Hulot abandoni el seu càrrec

Aquest és el segon cas d’agressió sexual que afecta Matignon

Una agressió sexual o una calúmnia? Per segona vegada en poques setmanes, un dels integrants del govern francès d’Emmanuel Macron és acusat d’haver abusat sexualment d’una dona. El ministre d’Ecologia, Nicolas Hulot, va rebre una denúncia el 2008 per haver violat presumptament una noia de 20 anys. Identificada amb el pseudònim de “Marie”, la suposada víctima va ser Pascale Mitterrand, la neta de l’expresident francès François Mitterrand, segons va confirmar ahir ella mateixa.

Pascale Mitterrand ha declarat al setmanari Ebdo, que Hulot va obligar-la a mantenir relacions sexuals al seu domicili durant l’estiu del 1997. Uns fets corroborats per altres membres de la família Mitterrand, que asseguren que “des d’aleshores la seva vida va esdevenir completament diferent”. Denunciats el 2008, la policia francesa va prendre aleshores declaració a Hulot, un famós activista en contra del canvi climàtic. La investigació, però, no va seguir endavant, ja que els fets havien prescrit.

“No hi ha cap escàndol”, va declarar abans-d’ahir Hulot a la cadena de televisió BFMTV, intentat així anticipar-se a la publicació del setmanari, de la qual estava assabentat, ja que l’havien entrevistat per al mateix reportatge. A més de la denúncia de Pascale Mitterrand, un altre cas de presumpte abús sexual plana sobre el ministre d’Ecologia. Segons diverses fonts de l’antic grup dels verds a l’Assemblée Nationale, Hulot va assetjar una antiga treballadora de la Fundació Nicolas Hulot. “He sofert l’assetjament sexual en una altra feina”, va declarar la presumpta víctima a la policia francesa, tot i que ara aquesta nega que hagués estat agredida sexualment pel ministre d’Ecologia. “D’altres dones han contactat amb nosaltres des d’aquest matí per explicar-nos coses completament similars”, va dir una de les periodistes que han revelat el cas. Totes aquestes acusacions amenacen la continuïtat d’Hulot. “Mentre no hi hagi una imputació, no hi ha cap motiu pel qual s’evoqui una dimissió”, ha declarat el portaveu de l’executiu francès, Benjamin Griveaux.

Es tracta, de fet, del segon cas d’abús sexual en què es troba involucrat un membre del govern de Macron. Segons Le Monde, des de final de gener la justícia francesa investiga el ministre de Finances, Gérald Darmanin, per una suposada violació. En aquell cas, Darmanin va actuar d’una manera semblant a la d’Hulot, evocant a l’emissora de ràdio France Info “una denúncia calumniosa” per violació, abans que el cas fos revelat per la premsa.

L’exministre de Justícia François Bayrou va recórrer al mateix victimisme el juny del 2017, quan es va veure involucrat en un escàndol per la utilització fictícia d’assistents parlamentaris del Parlament Europeu. “No hi ha una vida humana que resisteixi aquesta inquisició”, va dir aleshores Bayrou, que va haver de dimitir amb tres ministres més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia