Política

Núria Escarpanter serà la cap de llista del PDeCAT a Llançà

És l’única candidatura que es presentava per encapçalar la llista del partit al municipi

L’alcalde i actual president de la Diputació, Pere Vila, ja havia anunciat el 2016 que no es tornaria a presentar

Núria Escarpanter Olivet serà l’encarregada de liderar la llista del PDeCAT en les pròximes eleccions municipals del 2019 a Llançà. La candidatura d’Escarpanter, dona de l’actual alcalde del municipi i president de la Diputació, Pere Vila, va ser avalada amb el 100% dels vots emesos pels associats i simpatitzants del partit en una assemblea local que es va fer abans-d’ahir. Pere Vila, per la seva banda, ja havia anunciat el desembre del 2016 que no repetiria com a candidat a l’alcaldia el 2019 (vegeu la peça).

Regidora dos mandats

Núria Escarpanter no forma part de l’actual consistori, però no és cap desconeguda en la política local: va ser regidora en l’equip liderat per Pere Vila en dos mandats successius (2003-2007 i 2011-2015). En aquell últim mandat va ser tercera tinenta d’alcalde, i encarregada de les regidories de Cultura, Atenció al Ciutadà, Hisenda, Ensenyament i Govern Local. En les eleccions del 2015 (en què CiU va obtenir cinc escons) Núria Escarpanter també es tornava a presentar de número 3 a la llista de Pere Vila, però no va recollir l’acta; com a treballadora de l’Ajuntament –és tècnica de Cultura a l’Ajuntament de Llançà–, no podia accedir a l’alcaldia.

La candidatura presentada per Núria Escarpanter era l’única que es presentava a l’assemblea local del PDeCAT aquesta setmana. Ahir l’executiva local del PDeCAT, en un comunicat difós a les xarxes socials, felicitava Escarpanter per la seva proclamació com a alcaldable de Llançà i expressava un “agraïment etern al que fins ahir ha estat el nostre cap de llista, Pere Vila, per tota la bona feina que ha realitzat per Llançà”. Vila també va expressar públicament el suport a la seva dona a les xarxes amb aquestes paraules: “Enhorabona i moltes felicitats, Núria Escarpanter, per ser escollida per unanimitat per encapçalar la llista electoral del nostre partit a les eleccions municipals del 2019 a Llançà. T’ho mereixes... T’estimem.”

Final de 15 anys a l’alcaldia de Pere Vila

Pere Vila haurà estat alcalde de Llançà durant gairebé 15 anys, des del 2003, i gairebé sempre amb majoria absoluta. Els resultats només es van torçar per a ell en els comicis del 2015. Va ser la llista més votada però un pacte ERC-PSC-APL li va prendre l’alcaldia en benefici de Guillem Cusí (ERC); només durant un any i mig, fins que Vila va aconseguir un nou pacte amb el PSC per recuperar l’alcaldia. A la pregunta de si continuarà a la llista que encapçalarà Escarpanter, Vila respon que no hi pensa i que “cal saba nova”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.