Política

Pere Vila s’entreveu com a nou delegat del govern a Girona

L’actual president de la Diputació de Girona diu que encara no ha rebut una proposta oficial de Quim Torra

L’actual president de la Diputació de Girona, Pere Vila, s’entreveu com a nou delegat del govern de la Generalitat a Girona en el marc de l’executiu català presidit per Quim Torra. Vila, que també és el màxim responsable del PDeCAT a les comarques gironines, va manifestar ahir que el seu possible nomenament com a delegat del govern català a Girona “forma part dels rumors” que corren aquests darrers dies però que, ara per ara, no ha rebut una proposta oficial en aquest sentit. “No hi ha cap informació oficial que ho avali”, va declarar ahir a aquest diari. No obstant això, Vila hi va afegir que, en cas que finalment es confirmi el seu nomenament pel president de la Generalitat, Quim Torra, “sempre és d’agrair que es pensi en la meva persona”.

Vila (Girona, 9 d’abril del 1973), és alcalde de Llançà i presideix la Diputació de Girona des del juliol del 2015. Va ser diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 2012 i 2015.

Si bé ahir Vila va evitar parlar de qui seria el seu substitut al capdavant de la Diputació, tot indica que podria ser Miquel Noguer, alcalde de Banyoles i vicepresident de l’ens provincial des de l’any 2011. També és del PDeCAT. De fet, el 2015 Noguer va estar, juntament amb Fermí Santamaria, en la cursa per presidir l’ens provincial. Aquests canvis es podrien fer efectius pròximament a través d’una sessió plenària extraordinària a la Diputació de Girona.

LA FRASE

No he rebut cap proposta oficial, però si finalment fos així sempre és d’agrair que es pensi en un
Pere Vila
president de la diputació de girona

LA DATA

01.07.15
nomenament
de Pere Vila com a president de la Diputació de Girona. Vila és el líder del PDeCAT a la demarcació.

Destitució arran del 155

L’antecessor en el càrrec de delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va ser destituït a finals d’octubre arran de l’aplicació del 155 pel govern espanyol. Casadesús (Ripoll, 19 de juliol del 1953) va ser nomenat al càrrec per Artur Mas, i Carles Puigdemont va confiar novament en ell per a aquesta tasca. Així, va ocupar el càrrec de delegat del govern català a Girona des de l’11 de gener del 2015 fins al 31 d’octubre del 2017. Casadesús, que treballa de professor a Ripoll, es va mostrar dolgut quan va ser apartat del càrrec pel govern de Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia