JOSEP PUIG RIBAS
Alcalde de Serra de Daró
“Farem una deixalleria limitada als veïns”
L’alcalde vol posar fre als trastos abandonats per vehicles d’altres municipis
A final d’any podran rebre aigua del Baix Ter
Puig és alcalde de Serra de Daró des del 1999 i abans ja havia acumulat tres mandats més d’experiència com a regidor. Governa amb tots els edils de CiU, sense ningú a l’oposició.
És un dels alcaldes veterans del Baix Empordà. Però, tot i no tenir oposició al ple, encara no aclareix si es presentarà per arribar als vint anys a l’alcaldia en els comicis de l’any vinent.
Quin balanç fa del mandat, també respecte als anteriors?
Doncs de normalitat plena. Som un poble tranquil.
Quines actuacions empreses pel seu govern destacaria?
Entre les principals obres engegades hi ha la restauració de la rectoria de l’església, en tres fases. Ja hem completat les dues primeres i la tercera la tenim preparada per treure-la a subhasta a partir del setembre.
Sembla una obra complexa. En què ha consistit?
Primer de tot es va consolidar el teulat i després la planta baixa, que ha començat a funcionar aquest mandat com a consultori mèdic. Recentment hem completat la segona. I amb la tercera s’arranjarà el segon pis, amb suport de la Diputació, i l’edifici estarà a punt per ser un nou punt central del poble.
Quines altres obres tenen en projecte?
Per a la tardor, ja hem adjudicat la pavimentació del camí de Sant Iscle, o de les Costes, que hauria de començar al mes de setembre. També tenim en projecte la pavimentació de la plaça del nucli de Sant Iscle, amb recursos que hem aconseguit arran de la venda de part d’una parcel·la. I hi ha en projecte fer una deixalleria.
Volen reciclar més residus?
Bàsicament, tenim un dels punts d’aportació amb contenidors en un lloc de pas i ens trobem que molts vehicles d’altres municipis hi paren i hi deixen andròmines i deixalles. Ens passem la vida netejant-lo i estem esperant el vistiplau a la modificació de les normes subsidiàries per dotar-nos d’una deixalleria amb cara i ulls, en un terreny de propietat municipal. Estarà tancada i amb el dret d’accés limitat només als veïns amb targeta identificativa, i amb càmeres, per detectar qui la faci servir malament o si en fa ús gent de fora del poble.
Encara funcionen amb normes subsidiàries. Es plantegen a curt o mitjà termini substituir-les per un pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)?
No ens ho plantegem. Som un municipi petit i les normes actuals encara ens fan servei.
Quants habitants tenen ara mateix?
Ens movem una mica per sobre dels 200 veïns, entre 205 i 207 en els darrers mesos. I la xifra va tendint a l’alça, però tampoc pot créixer gaire perquè tenim poc habitatge disponible.
La Generalitat té algun projecte entre mans al municipi?
Hem negociat amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per disposar d’una connexió directa a l’aigua de la planta potabilitzadora de Fontanilles, que és a tocar de Serra de Daró. Aprofitarem que la canonada que va cap a la Bisbal i Forallac ens travessa el municipi per tenir l’obra preparada en cas de necessitat. I volíem posar un ascensor a l’ajuntament amb diners del darrer pla d’obres que va quedar suspès. Però, amb ajut o sense, la intenció també és mirar-lo d’instal·lar perquè la gent gran o persones amb dificultats puguin arribar a les oficines.
S’abasteixen amb pous propis?
Sí, i de moment ens garanteixen aigua suficient. Però el recurs dels pous de l’aqüífer del Baix Ter ens ha de servir com a reservori en cas de sequera o problemes imprevistos en algun pou o els sistemes propis de bombament.
Ja té previst què farà en les municipals de l’any vinent?
No ho tinc decidit ni n’hem parlat amb l’equip. Quan arribi l’hora ja ho farem, encara falta temps.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.