Política

David Serrat

Alcalde de les Llosses

“S’ha de gestionar l’accés al medi”

L’alcalde repassa projectes i els reptes, com ara l’afluència de banyistes a les gorgues

Assegura que no vol revalidar l’alcaldia

David Serrat Soldevila, nascut a les Llosses el 1977, és ramader. Fa quatre mandats que és a l’Ajuntament, els quatre primers com a regidor. Sempre s’ha presentat per ERC.

Quan acabi el mandat farà dotze anys que presideix l’Ajuntament d’un municipi amb poc més de 200 habitants però amb un dels territoris més extensos del Ripollès. Analitza en aquesta entrevista la feina feta i la que els queda per fer.

Es tornarà a presentar?
No, perquè una acabi el mandat actual farà 12 anys que soc alcalde i 16 en total que soc a l’Ajuntament. Estic cansat, i tinc feina i família. Entenc també, des del punt de vista polític, que el nostre equip ha acabat en aquests 12 anys els projectes que ens havíem proposat. Ens en queden pocs per executar. Ara, doncs, és el moment.
Quins destacaria, d’aquests projectes?
Destacaria la millora de la xarxa d’aigua. El nostre municipi està molt disseminat i és molt complex fer arribar la xarxa a tot arreu. Cal fer unes elevacions des de la riera de Merlès fins als dos dipòsits de distribució. Hem fet nou tot l’edifici de l’ajuntament i hem instal·lat les dependències a la planta baixa per suprimir les barreres arquitectòniques, i hem fet la sala polivalent.
És difícil administrar un municipi tan disseminat?
No, més enllà de temes com el de l’aigua. Ho anem fent tot. Tenim 300 masies aïllades, molts quilòmetres de camins i de xarxa d’electricitat... Limitem amb la Farga de Bebié, a Ripoll, i amb la Pobla de Lillet.
Se senten més del Berguedà que no pas del Ripollès?
No, tenim tendència a desplaçar-nos cap a Ripoll. Hi tenim 10 quilòmetres. Fins a Berga, en canvi, n’hi ha 35.
És difícil ser una de les portes del Ripollès en un sector una mica aïllat?
La nostra comarca es divideix clarament en tres zones: la vall de Ribes, la vall de Camprodon i el Baix Ripollès. Nosaltres estem en aquesta última i potser ens manca una mica de turisme. En general, però, estem ben servits.
En què treballen ara?
Estem adaptant la primera planta de l’Ajuntament com a habitatge social i també destinarem a la mateixa finalitat una casa i 25 hectàrees de terreny que hem rebut d’una herència.
Per a joves?
Hem d’acabar de marcar els paràmetres. Potser també serà per a gent gran.
Alguna cosa al calaix dels projectes?
Sí, volem acabar el mandat urbanitzant la plaça de Santa Maria de Matamala. És el lloc del municipi que es pot considerar centre social. Hi fem la famosa Festa del Pi, que vam recuperar quan vam entrar a l’Ajuntament; és on hi ha el forn de pa, una fàbrica de iogurts, un restaurant i diverses famílies.
Quins reptes haurà d’afrontar el nou ajuntament?
Ho hem deixat força arreglat. Possiblement, haurà d’acabar de fer front a la problemàtica de les rieres.
Expliqui’s.
A les Llosses, tenim tres punts amb molta afluència de visitants: el de la Cabana, que compartim amb Campdevànol; la riera de Vilardell, que compartim amb Ripoll, i la de Merlès. Són 8 km de rieres i això cal gestionar-ho bé perquè l’entorn natural no quedi perjudicat.
Què en pensa de la polèmica del polígon que l’Ajuntament de Ripoll vol fer a l’accés a les Llosses?
Que és al terme municipal de Ripoll i que les Llosses té cura del seu territori.
Ja que plega, quin ajuntament deixa al seu successor?
Un ajuntament sanejat, amb capacitat d’invertir. El nostre pressupost és de 300.000 a 400.000 euros, depenent de les inversions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.