Política

Riera afirma que l’empresonament dels ‘Jordis’ evidencia “la naturalesa antidemocràtica” de l’Estat

El diputat de la CUP afirma que només l’exercici de l’autodeterminació podrà “acabar amb el cicle repressiu” i permetre l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats

Augura que la democràcia i l’autodeterminació triomfaran davant la violència i la repressió de l’Estat

El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat aquest dimarts que l’any d’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez “demostra la naturalesa antidemocràtica de l’Estat”.

En declaracions als mitjans des de plaça de Catalunya, abans de participar la concentració, a Barcelona, que han convocat l’ANC i Òmnium Cultural sota el lema 1 any de vergonya, 1 any de dignitat; No ens aturarem!, el diputat cupaire ha constatat que l’“amenaça repressiva continua vigent”. És per això que ha assegurat que només l’exercici efectiu del dret a l’autodeterminació podrà “acabar amb el cicle repressiu” i permetre l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats.

Riera ha denunciat que “a cap altre país del nostre context i entorn polític es dona aquesta situació de què els dos representants de moviments democràtics de masses estiguin a la presó”. Segons ell, l’empresonament dels dos dirigents civils independentistes evidencia “la naturalesa antidemocràtica de l’Estat espanyol”. I també, al seu parer, que “l’Estat només sap defensar les raons amb violència i repressió”. “Davant d’això la democràcia i l’autodeterminació acabaran triomfant”, ha augurat.

El diputat ha assegurat que no s’aturaran fins que aconsegueixin que els dirigents empresonats i els que són a l’estranger siguin a casa i ha enviat un record “fraternal i solidari” a Sànchez i Cuixart, que avui compleixen un any a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia