Política

ERC commemora l’aniversari de l’entrada de Junqueras a la presó

Quinze mil persones es concentren a l’acte que té lloc al centre penitenciari de Lledoners

Carme Forcadell adreça des de la presó de Mas Enric una carta a la resta de polítics independentistes empresonats

Aquest dijous, poques hores abans del primer aniversari de l’entrada d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó acusats del delicte de rebel·lió pel referèndum de l’1-O, ERC ha congregat quinze mil persones en un acte per exigir el seu alliberament. Prop d’un centenar d’autocars i nombrosos vehicles particulars col·lapsen l’accés a la presó per assistir a aquest acte reivindicatiu. Per divendres, dia en què es compleix el primer any de l’entrada de Junqueras i Forn a la presó, està previst un acte unitari per reivindicar tots els presos polítics.

Precisament i coincidint amb aquest aniversari, la fiscalia té previst per aquest divendres presentar l’escrit amb les acusacions contra els 18 líders independentistes i els 4 membres de la direcció dels Mossos d’Esquadra processats a la causa oberta a l’Audiència Nacional contra l’independentisme català.

Amb motiu d’aquest aniversari, l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, tancada al centre penitenciari de Mas Enric, ha adreçat una carta als altres polítics independentistes empresonats. “És un aniversari dolorós”, ha afirmat, i ha recordat “aquell dia trist” en què van anar a declarar.

Forcadell s’adreça especialment a Junqueras: “no hi ha parets ni barrots que puguin fer-te callar, Oriol”, i manté l’optimisme perquè “fins i tot en aquesta situació hi ha lloc per a l’esperança”. L’expresidenta del Parlament assegura que després d’una “repressió duríssima” es mantenen “tossudament alçats”, convençuts que “més d’hora que tard la veritat, la justícia i la democràcia s’acabarà imposant”.

Forcadell recorda la “tristesa, indignació i impotència” que va viure el dia de l’empresonament dels membres del Govern. Llavors “l’estat va fer efectiva la seva amenaça i va descarregar totes les seves ànsies de venjança” sobre un govern que treballava per “complir el mandat popular”. I recorda que “sense incomplir cap de les mesures cautelars que us havien imposat, vau ser tancats una altra vegada. I jo, amb vosaltres”.

La consellera Dolors Bassa també ha fet una reflexió sobre aquest aniversari. “Fa un any, avui al migdia, mentre dinava a casa vaig rebre la citació de l’audiència. A la tarda anava cap a Madrid. Amb por, si, però amb el cap ben alt. L’endemà entrava a presó”, ha dit.

Aquest dijous també s’ha conegut el contingut de la carta que el conseller Jordi Turull ha adreçat a la consellera Dolors Bassa en resposta a una de prèvia que aquesta li va fer arribar a Turull a través de Junqueras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

El president dissol el Parlament a petició dels líders estudiantils

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
política

ERC avança a Rull el seu suport a Illa a canvi “d’un finançament just i singular”

barcelona
pròxim orient

Els aliats d’Israel l’insten a limitar la resposta a l’esperat atac iranià

barcelona