Política

Sant Gregori aprova un pressupost de 3,9 milions d’euros per a l’any vinent

Els comptes han crescut un 6,41% respecte als del 2018

La inversió més destacada, de 125.000 euros, serà per reforçar l’estructura del pont de Ginestar

El ple de l’Ajuntament de Sant Gregori va aprovar dilluns el pressupost municipal per a l’exercici del 2019, que puja a 3.895.604,82 euros, un 6,41% més que el pressupost corresponent a aquest any. Dins l’import total, s’hi inclou un paquet de tretze inversions –que en conjunt sumen 377.000 euros– que serviran per materialitzar diferents projectes i accions a la població. La inversió més elevada, de 125.000 euros, consistirà en una intervenció al pont de Ginestar, on es reforçarà l’estructura i probablement es canviaran les baranes laterals, fet que contribuirà a millorar-hi la seguretat. A banda, 40.000 es destinaran a la construcció d’una coberta en una de les grades del camp de futbol, mentre que 36.000 seran per millorar el pas de les Pageses, situat a la carretera de Sant Medir a Sarrià de Ter. És un punt baix i inundable, ja que hi travessa un torrent, i sempre queda tallat al trànsit quan hi ha episodis de pluges fortes.

El consistori estima una partida de 35.000 euros per a l’adquisició d’un vehicle elèctric per a la brigada municipal, i 30.000 per a la instal·lació d’un semàfor que també servirà com a limitador de velocitat a la carretera GI-531, a l’entrada de Sant Gregori venint de la vall de Llémena. Es tracta d’una petició dels veïns, ja que el semàfor tindrà polsador per a vianants i facilitarà el pas a peu entre el sector de la Torre i el de Ponent.

Obra a la plaça Catalunya

També dins del capítol d’inversions, 22.000 euros es preveuen per a l’asfaltatge i l’execució d’una vorera en un tram que voreja la plaça Catalunya; 20.000 per al pressupost participatiu del 2019; 20.000 més per arreglar el camí ral, i 15.000 per a la col·locació de llums led al teatre de l’Espai la Pineda. Paral·lelament, 12.000 euros seran per a la reforma dels lavabos al Casal Sant Grau; 10.000, per a l’adequació d’un punt com a aparcament d’autocaravanes; 8.000, per condicionar el camí que va del carrer Torrent Vidal fins a l’alzina centenària, al Bosc de Can Serra, així com per fer un projecte educatiu sobre la identificació de les espècies que hi ha, i 4.000 euros, per ampliar la pista de skate a la Pineda.

L’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, indica que el pressupost ha crescut en cada exercici durant aquest mandat: “L’augment s’ha fet sense la necessitat d’apujar impostos ni taxes municipals; i algunes de les inversions s’han pogut efectuar amb els romanents de tresoreria.”

LA FRASE

Aquest creixement en el pressupost s’ha realitzat sense apujar els impostos ni les taxes municipals
Quim Roca
alcalde de sant gregori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona
política

Junts demana explicacions a Illa sobre els casos de “nepotisme”

barcelona
guerra a gaza

Blinken avisa que aquesta potser és l’última oportunitat per assolir una treva

Barcelona
Estats Units

La convenció de Kamala Harris

Los Ángeles
Jordi Parent
Alcalde d’Olesa de Montserrat (ERC)

“Un dia la reivindicació del Montserratí es pot revifar”

Olesa de Montserrat
Fernando Vicente
Cap de l’oposició a Olesa de Montserrat (PSC)

“Veient com està governant, amb aquest alcalde, no hi pactaríem”

Olesa de Montserrat

L’any convuls del ‘nou’ Bloc Olesà

Olesa de Montserrat
Veneçuela

L’oposició reivindica com a “gran victòria” les marxes de dissabte

Barcelona
Guerra a Europa

Lukaixenko avisa que l’atac a Kursk pot empènyer Rússia a usar armes nuclears

Barcelona