Política

Noguer analitza la seva obra de govern a Banyoles

Destaca la redacció del nou pla d’ordenació urbanística municipal, ara aprovat inicialment, i el manteniment de l’oferta de secundària

Diu que han reduït deute i ha agraït el suport dels veïns

La Universitat d’Oviedo va justificar amb un estudi que Banyoles és una de les ciutats de l’Estat on es viu més bé i l’alcalde, Miquel Noguer, que és candidat a l’alcaldia de Banyoles per Junts per Catalunya, va agafar aquest fil per justificar que aquest distintiu és fruit d’haver cuidat la ciutat. I, precisament, en un acte públic per passar comptes del mandat actual, ha explicat què ha fet el seu equip (CiU, ara PDeCAT) per cuidar Banyoles, com ho han fet i amb qui han comptat. Tot es recull en el butlletí de 24 planes que farà arribar a totes les famílies de la ciutat.

Miquel Noguer ha explicat que han defensat un model de ciutat transitable, sostenible i segura, per viure-hi, capdavantera i emprenedora, transparent i participativa, una ciutat per a les persones, respectuosa amb l’entorn natural, cultural, esportiva i saludable.

D’entre les 108 actuacions dutes a terme, l’alcalde i alcaldable ha volgut destacar la redacció del nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), ara aprovat inicialment. “Hem marcat les pautes de creixement de la ciutat dels pròxims vint anys”, ha indicat. I ha emfatitzat: “Seguim compromesos amb Banyoles fins al 2023.”

Miquel Noguer també ha remarcat que han complert el compromís de mantenir l’oferta de l’educació secundària a Banyoles i, quant a la nova biblioteca, ha dit que ja està planificada. “En tot cas, és al nou POUM, però hi treballem per accelerar la seva construcció”, ha matisat.

D’acord amb el fil argumental de la Universitat d’Oviedo, Miquel Noguer ha indicat que la ciutat s’ha de cuidar i que, per fer-ho, calen recursos econòmics. I ha desgranat els principals indicadors econòmics de la caixa de l’Ajuntament de Banyoles. En aquesta línia, ha informat que el pressupost ordinari de l’ens s’ha mantingut entre els 16,8 i els 17,6 milions d’euros, que les inversions programades han estat entre els 3,1 milions i els 2,6, i que el romanent de tresoreria ha estat positiu durant els quatre anys i s’ha incrementat fins als 3,2 milions d’euros, tot i la baixada als 2,8 de l’any passat.

El capítol econòmic l’ha tancat recordant que l’endeutament s’ha reduït del 49,3% del 2015 al 45,6% de l’any passat –el límit és del 75%– i que el termini de pagament mitjà a proveïdors s’ha situat en disset dies –la llei marca 30 dies.

Finalment, Noguer ha remarcat que han governat “escoltant, actuant i complint el programa”. A més, ha dit que han estat al costat de la gent, especialment dels més necessitats, i també de les entitats, que ha elogiat. “Són fonamentals en la seva tasca d’ajudar a fer ciutat”, ha sentenciat. L’alcalde estava acompanyat per la majoria de regidors del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia