Política

Bany optimista de Manuel Valls a la Vall d’Hebron

El candidat que abona Ciutadans fa de l’acte central de campanya una gran festa

Arrimadas, contra ‘lazilandia’

Com si fos una festa gegant d’aniversari, amb música a tot drap, familiars, amics i coneguts d’alta volada, Manuel Valls va celebrar ahir un gran míting al pavelló de la Vall d’Hebron que va servir per insuflar optimisme a la candidatura a l’Ajuntament de Barcelona de l’ex primer ministre francès. L’opció avalada per Ciutadans havia transitat fins ahir per la campanya amb poc soroll i el llast d’unes enquestes que no li vaticinen un bon resultat, però l’acte central va servir al candidat Valls per poder somriure, agafar embranzida i proclamar: “Serem la sorpresa, ànims perquè guanyarem.”

L’acte, que va tenir la introducció d’Albert Boadella parlant d’una Barcelona decadent, intransigent, que l’insulta a ell i a Arrimadas, va derivar en alguns moments cap un simulacre de festival d’Eurovisió, quan el cantant Alejandro Abad va fer aixecar de les cadires el públic, que no enarborava cap bandera sinó els cartells blaus i vermells amb el nom de Valls, com a únic reclam identificatiu de la candidatura.

El taronja de Ciutadans només era present en els seients de plàstic de la graderia, que no es van arribar a omplir si bé l’organització va assegurar que l’acte havia aplegat 1.200 persones, entre les quals hi havia algun personatge distingit com el publicista Lluís Bassat, que des de fa temps fa costat a Ciutadans, o l’empresari Alfonso Rodés.

Per mor de les exigències de televisió, el míting va tenir dues intervencions duplicades, al principi i al final, en la persona d’Inés Arrimadas i de Manuel Valls. En el primer dels seus parlaments, la líder de Ciutadans a Catalunya va treure de la seva col·lecció de frases tan enginyoses com despectives el concepte de lazilandia per referir-se a la ciutat de Barcelona com una urbs presa pels que s’abanderen amb el llaç groc que reclama la llibertat dels presos polítics.

Tant Arrimadas com Valls, en els seus parlaments, van repartir estopa igualment a Ada Colau i als partits independentistes, a qui van fer responsables de la “degradació” de la capital catalana.

En la seva intervenció, Valls va animar a la participació de la gent assegurant que es tracta de les “eleccions més importants que mai s’han celebrat a Barcelona” i assegurant que no només hi ha el futur de la ciutat en joc, sinó també el futur d’Europa mateix.

.

LA FRASE

Serem la sorpresa a les eleccions del dia 26, ànims perquè guanyarem
Manuel Valls
candidat a l’alcaldia de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona