Política

Santa Eugènia de Girona es mou per la inseguretat

Els veïns i comerciants creen grups de Whatsapp per treballar per la “bona convivència”

Demanen a l’Ajuntament que es faci un mapa delictiu del barri

Les associacions de veïns i comerciants del barri de Santa Eugènia de Girona s’estan mobilitzant per combatre la inseguretat i treballar per la convivència. És per això que han creat grups de Whatsapp per comunicar-se entre ells i recollir informació per transmetre-la a l’Ajuntament de Girona i els cossos policials. A més, també s’utilitza perquè el veïnat estigui amatent o es mobilitzi en el cas d’una situació d’emergència en qualsevol àmbit. Per ara, l’acció ha tingut una gran repercussió al barri, i per ara el grup veïnal està integrat per un centenar d’usuaris; el de comerciants, per una setantena, i el de comunitats de veïns en té una trentena. Malgrat la gran quantitat d’usuaris que fan servir el servei, la presidenta de l’Associació de Veïns de Santa Eugènia, Natàlia del Campo, assegura que el grup “és molt correcte” i que es comporten “amb molta correcció”. La representant veïnal assegura que els temes que més es tracten estan relacionats amb la neteja i la seguretat.

Càmeres de vigilància

Les peticions fan referència sobretot a la il·luminació de moltes zones del barri, la instal·lació de càmeres de videovigilància i el seguiment de locals conflictius, així com a immobles ocupats. Del Campo remarca sobretot la tasca que s’està fent des de les associacions i les entitats pel que fa a la convivència: “Ens preocupa molt, som un barri obert i hi tenim fins a 79 nacionalitats. “Hi ha gent de moltes cultures; a tots ens preocupa el mateix, i tant ens roben a uns com als altres”, remarca la presidenta veïnal. En aquest sentit, Del Campo posa com a exemple el d’un pis que van ocupar, i la col·laboració ciutadana va permetre que els ocupants marxessin de seguida. “Hem de batallar contra les ocupacions il·legals, les controlades per les màfies, en què es cultiva marihuana, s’exerceix la prostitució, i que són un niu de delinqüència”, afirma. Pel que fa a la seguretat, l’associació de veïns ha sol·licitat a l’Ajuntament de Girona que es faci un mapa delictiu del barri, per tal d’assenyalar els punts problemàtics perquè hi hagi un treball conjunt entre tots els cossos de seguretat. “Anem pel bon camí, però és un tema complex i ens hi hem d’implicar tots”, remarca Natàlia del Campo.

LA FRASE

Anem pel bon camí, però és un tema complex i ens hi hem d’implicar tots
Natàlia del Campo
presidenta de l’associació de veïns de santa eugènia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia