Política

Guanyem planteja que Girona lideri el projecte republicà als municipis

Proposa desplegar l’ideari republicà a les solucions en polítiques econòmiques, de justícia social i de cultura

La candidatura de Guanyem Girona considera que els valors republicans aportaran valor afegit a la tasca del dia a dia que els ajuntaments fan als barris. És per això que el partit fa una aposta per fer un “impuls” des del municipalisme per aquesta república catalana i el dret de l’autodeterminació. “Cal lligar molt més el discurs republicà en les solucions que s’han de donar a la gent en polítiques econòmiques, de justícia social, medi ambient o cultura”, afirma l’alcaldable de Guanyem Girona, Lluc Salellas, que sosté que “s’ha de treballar braç a braç amb les entitats de l’àmbit republicà perquè siguin aquestes les que puguin liderar aquest procés polític”. Sobre aquest procés cap a la independència, el cap de llista de la formació lamenta que “s’ha arribat en un punt mort”, i fa una aposta perquè es tiri endavant “una estratègia compartida a nivell de país i que els municipis hi tenen molt a dir i a construir”. “A través dels municipis que tenim ens hem de coordinar molt més bé, ser més propositius i articular una estratègia compartida”, diu Salellas, que suggereix que Girona, com a capital de la demarcació, “ha de liderar aquesta estratègia”. “Compromís total amb la lluita per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”, manifesta Lluc Salellas, que avança que una de les primeres accions que promouran és fer una petició de reunió amb el president Puigdemont i els presos polítics per “no només mostrar la solidaritat, sinó també compartir amb ells com podem desenvolupar el projecte de lluites compartides i treball conjunt en favor de l’autodeterminació i la República”.

L’exemple de l’1-O

David Martí, expresident d’Òmnium Gironès, que dona suport a Guanyem Girona, creu que “cal lligar el progrés del país mitjançant les accions locals”, i posa com a exemple l’organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. “Una societat que és capaç d’organitzar una cosa tan bèstia com l’1-O, és una societat que pot fer el que es proposi”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona