Política

Guanyem planteja que Girona lideri el projecte republicà als municipis

Proposa desplegar l’ideari republicà a les solucions en polítiques econòmiques, de justícia social i de cultura

La candidatura de Guanyem Girona considera que els valors republicans aportaran valor afegit a la tasca del dia a dia que els ajuntaments fan als barris. És per això que el partit fa una aposta per fer un “impuls” des del municipalisme per aquesta república catalana i el dret de l’autodeterminació. “Cal lligar molt més el discurs republicà en les solucions que s’han de donar a la gent en polítiques econòmiques, de justícia social, medi ambient o cultura”, afirma l’alcaldable de Guanyem Girona, Lluc Salellas, que sosté que “s’ha de treballar braç a braç amb les entitats de l’àmbit republicà perquè siguin aquestes les que puguin liderar aquest procés polític”. Sobre aquest procés cap a la independència, el cap de llista de la formació lamenta que “s’ha arribat en un punt mort”, i fa una aposta perquè es tiri endavant “una estratègia compartida a nivell de país i que els municipis hi tenen molt a dir i a construir”. “A través dels municipis que tenim ens hem de coordinar molt més bé, ser més propositius i articular una estratègia compartida”, diu Salellas, que suggereix que Girona, com a capital de la demarcació, “ha de liderar aquesta estratègia”. “Compromís total amb la lluita per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”, manifesta Lluc Salellas, que avança que una de les primeres accions que promouran és fer una petició de reunió amb el president Puigdemont i els presos polítics per “no només mostrar la solidaritat, sinó també compartir amb ells com podem desenvolupar el projecte de lluites compartides i treball conjunt en favor de l’autodeterminació i la República”.

L’exemple de l’1-O

David Martí, expresident d’Òmnium Gironès, que dona suport a Guanyem Girona, creu que “cal lligar el progrés del país mitjançant les accions locals”, i posa com a exemple l’organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. “Una societat que és capaç d’organitzar una cosa tan bèstia com l’1-O, és una societat que pot fer el que es proposi”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.