Política

la crònica

Propostes veí per veí, a Salt

La lectura de poesia revolucionària lligada a eixos clau del programa; una taula rodona en què els assistents van poder conèixer quines mesures proposa cada candidatura per erradicar el racisme i la discriminació; un altre acte en el qual se’ls va preguntar què faran per desencallar els reptes educatius, així com la tradicional presència dels alcaldables en el mercat dels divendres són diversos dels esdeveniments que han tingut lloc durant la campanya, a Salt. Dins les qüestions que han generat més consensos entre els partits hi ha el fet d’ampliar les subvencions per fomentar l’ús del transport públic; potenciar el comerç de proximitat; dotar la policia local de més recursos, i aconseguir un major suport del govern català tant per fer front a les ocupacions d’habitatges com per combatre la segregació escolar. També ha acaparat l’atenció el sector sud, que és l’última gran peça de terreny que queda a Salt pel que fa a desenvolupament urbanístic. Per generar més activitat econòmica, quasi totes les formacions coincideixen en la importància que s’instal·lin noves empreses en aquesta zona i que s’hi faci realitat un clúster sociosanitari. En aquest punt, IpS-CUP –que ha estat soci de govern d’ERC aquest mandat– és el grup que s’ha mostrat més disconforme amb aquesta posició. Cris Sibina, l’alcaldable d’IpS-CUP, considera que “el desenvolupament del sector sud no significarà necessàriament més ingressos”, sinó que potser representarà “més despeses”, com ara de manteniment.

A part de les taules rodones i d’un debat entre els alcaldables que va ser organitzat per aquest diari, el porta a porta ha tingut un gran protagonisme. L’alcalde i candidat a la reelecció, Jordi Viñas (ERC), comenta que ha estat “una campanya molt intensa”. Esquerra ha passat per tots els domicilis per explicar de primera mà, i veí per veí, les propostes que duen al seu programa electoral, en el qual advoquen per “una ciutat verda, amable, educadora i d’oportunitats”. També ahir, des de Junts per Salt es va acabar de fer el porta a porta. La seva alcaldable, Margarita de Arquer, indicava que han repartit els 10.000 programes que havien editat. En la cita cap a les urnes, De Arquer ha posat en relleu que “cal un control exhaustiu de les ocupacions” i, alhora, aposta per potenciar el programa Passadissos nets, passadissos segurs.

Des de Canviem Salt han efectuat un ús important de les xarxes socials per traslladar les seves propostes per “evitar fer una gran inversió en paper, plàstic i altres recursos” i perquè “el 90% de la propaganda electoral que arriba a casa es llença directament”. El seu candidat, Wilder Palacio, apel·la a la convivència i a la cohesió social com a “valors irrenunciables”. D’altra banda, el PSC de Salt és un dels partits que han fet més al·lusió a la resta en les intervencions. L’alcaldable, Joan Martín, va instar ahir els votants del PP, de Ciutadans i de Vox a “no regalar l’alcaldia als que tot el dia pensen en el procés”: “Sumar tots els vots de la gent que defensa la Constitució en la candidatura del PSC és la garantia que els llaços grocs, les manifestacions i els dies històrics seran substituïts per debats sobre els problemes reals del municipi.” En la mateixa línia, però, es reivindica Ciutadans, que es presenta com “l’únic vot constitucionalista per fer contrapès al separatisme”.

ERC va celebrar ahir un sopar popular de final de campanya, on Viñas va subratllar que demà tenen “l’oportunitat de tornar a tenyir de groc el país.” IpS-CUP va tancar amb un acte a la Coma Cros, on es va pintar un mural, hi va haver un tastet de diversos arrossos que es poden trobar a Salt i es va recitar poesia reivindicativa vinculada a les prioritats del programa, en el qual s’hi inclou la lluita per fer efectiva la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona