Política

El PSC reté amb comoditat l’alcaldia de Mataró

David Bote revalida el càrrec més que doblant els actuals regidors

 ERC pren el segon lloc a JxCat

L’actual alcalde de Mataró, David Bote, ha superat amb nota altíssima les eleccions, aconseguint no solament mantenir l’alcaldia de la capital del Maresme, sinó incrementar de forma espectacular els resultats. Els socialistes han passat així dels 6 als 13 regidors, consolidant la seva posició a la capital del Maresme.

David Bote va accedir a l’alcaldia ara fa quatre anys, a través d’un pacte amb la segona força, els convergents. Un acord que es va dinamitar després del referèndum de l’1-O. Amb l’aval de les urnes d’anit, Bote podrà governar amb comoditat, havent aconseguit 13 dels 27 regidors. Els socialistes han presentat una llista “més plural i progressista”, que ha captat el vot de la majoria de l’electoral, que amb una pujada tan important de vots dona també un aval a l’estabilitat enmig d’un panorama electoral fragmentat per la presentació de deu candidatures. Un altra de les grans novetats de la nit va ser el transvasament de vots a l’espectre sobiranista, que suma quatre candidatures. Finalment, ha estat la d’ERC, liderada per Francesc Teixidó, la que ha concentrat el vot independentista, tot desbancant Junts per Catalunya com a segona força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia