Política

ERC de Llançà proposa un gran acord amb Junts i APL

Els republicans ja han obert una tanda de contactes amb els grups i ja han dit als socialistes que no compten amb ells

El cap de llista d’ERC a Llançà, Guillen Cusí, ha iniciat aquest cap de setmana la tanda de contactes amb tots els alcaldables de la població per posar sobre la taula la proposta republicana de fer un govern ampli amb Junts per Llançà i també amb l’únic regidor d’APL, Claudio Grande. En aquesta primera tanda de contactes, Cusí va fer saber a Francesc Guisset, cap de llista del PSC, grup amb tres regidors, que no comptava amb ells per al nou consistori. Els republicans expliquen que la seva voluntat és buscar “un gran acord de consens” que serveixi per confeccionar “un govern plural”.

La proposta de l’alcaldable d’ERC (4 regidors), el grup que va guanyar les eleccions a Llançà, consisteix a formar govern amb vuit del 11 regidors del consistori, de manera que només quedarien a l’oposició els tres regidors del PSC, encapçalats per Francesc Guisset.

Segons asseguraven fonts d’ERC, l’independent de l’APL, Claudio Grande, estava disposat a acceptar la proposta des de l’inici. En el cas de Junts per Llançà, Núria Escarpanter va fer saber a Guillem Cusí que necessitaven consultar la decisió amb la militància local del partit, reunió que de moment no ha transcendit.

LA XIFRA

8
regidors.
L’entesa que proposa Guillem Cusí inclouria vuit dels onze regidors del consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia