Política

Selva

Balliu, de puntetes sobre l’acord amb el PSC

Mentre a fora de la sala una trentena de persones protestaven, Salvador Balliu (JxCat) era escollit com a president amb 18 vots, al davant de Joan Martí (ERC), amb 10, i Miguel Ángel González (Ciutadans), amb un. Hi va haver dos vots en blanc (els comuns) i no hi va poder ser Àstrid Desset (JxCat). Balliu reedita l’acord del 2015 amb Independents de la Selva (IdSelva) i el PSC. Ahir va passar de puntetes sobre l’acord amb els socialistes i es va centrar a “donar suport als ajuntaments”. “Qualsevol ideologia queda en segon pla”, va dir l’alcalde de Caldes de Malavella.

Pere Garriga, el portaveu d’IdSelva i alcalde d’Arbúcies, va donar més detalls del pacte. IdSelva s’ha vist –va dir– obligat a pactar perquè els dos grups majoritaris –JxCat i ERC, tots dos amb deu consellers– no s’han entès: “El poble havia decidit que les dues llistes s’entenguessin i es posessin d’acord, però no ho han fet.” En un al·legat independentista, Garriga va recordar l’1-O i que hi ha presos polítics i exiliats.

Si Balliu no es va referir a l’intent fallit de pactar amb ERC i gestionar el Consell amb 20 consellers de 33, el republicà Joan Martí, en canvi, ho va fer. “És una oportunitat perduda” i va atribuir a Junts “haver oblidat l’1-O i aquella il·lusió i desig d’independència”. Martí també es va referir al “cofoisme” de Balliu per presumir de les xifres del Consell i va recordar que hi ha problemàtiques com ara l’atenció als menors immigrants.

A Ana Belén López, portaveu del PSC i edil de Caldes, no li tocava un paper fàcil. Va definir el PSC com un “partit catalanista i partidari de la convivència”. Va dir que treballarien per tothom i que ells no fan trucades [en referència a les gestions de Quim Torra perquè el PSC i Junts no pactessin a Santa Coloma]. Al final, Ivette Casadevall (CUP) va criticar el PSC amb una pregunta retòrica: “Com farem república amb aquells que han fet mans i mànigues per fer-la avortar?”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia