Alliberen larves de gripau d’esperons a la llacuna de l’Edar de Palau-saverdera
També s’hi deixaran anar tritons i ja s’hi han portat exemplars de l’únic nenúfar autòcton perquè s’hi multipliquin, en el marc d’un projecte pioner
L’estació depuradora d’aigües residuals (Edar) de Palau-saverdera impulsa un projecte pioner per afavorir la biodiversitat reforçant la població d’amfibis i preservant l’únic nenúfar autòcton de Catalunya.
Aquesta és una acció de gestió sostenible del cicle de l’aigua, que implica contribuir a conservar els valors de la natura i atorgar a les plantes d’aigües residuals una doble funció ambiental.
L’objectiu del projecte és potenciar les funcions ecològiques de la infraestructura de manera compatible amb la gestió operativa de la planta. Durant la primera part del projecte es va naturalitzar la llacuna grossa, que ara acull una de les poblacions més grans de granota verda del Parc Natural dels Aiguamolls.
Ahir, durant la presentació del projecte, es van alliberar a la bassa auxiliar larves de gripau d’esperons i pròximament es farà el mateix amb exemplars de tritó verd perquè es multipliquin.
Va presidir l’acte el president de la Diputació, Miquel Noguer, acompanyat del president delegat en funcions del Consorci de la Costa Brava, Jordi Soler; l’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada, i el naturalista Jordi Sargatal.
El president de la Diputació, Miquel Noguer, va agrair la tasca feta al consorci al president Jordi Soler, que ara plega. Noguer va afirmar que ell assumiria també la presidència del consorci i va assenyalar que, des que es va crear, sempre s’ha caracteritzat per impulsar projectes pioners en benefici de les comarques gironines.